Share
Au crezut că nu-i va prinde nimeni: Eveniment privat organizat în Desești, „spart” de polițiștii maramureșeni. Ce au constatat oamenii legii

Au crezut că nu-i va prinde nimeni: Eveniment privat organizat în Desești, „spart” de polițiștii maramureșeni. Ce au constatat oamenii legii

Peste 200 de efective ale structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au acţionat, în weekendul care tocmai s-a încheiat, în Maramureş, au anunțat autoritățile.

Scopul a fost verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport public în comun, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul COVID-19.

Au fost organizate 40 de acţiuni punctuale la care au participat poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali, fiind efectuate peste 1400 de verificări de persoane privind respectarea măsurilor de izolare şi aproape 800 de verificări de persoane carantinate. De asemenea s-au făcut şi peste 700 de verificări cu privire la respectarea interdicţiilor privind circulaţia/deplasarea pe timp de noapte sau în localităţile carantinate, fiind identificate şi sancţionate 38 de persoane care au încălcat aceste interdicţii.

În tot judeţul, urmare a misiunilor derulate în sistem integrat, structurile teritoriale al MAI au fost aplicat 366 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 77.580 de lei. Iată și un exemplu! „Urmare a verificărilor efectuate de ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice în colaborare cu lucrători din cadrul Poliției Sighetu Marmației, la o societate comercială din comuna Desești, care desfășoară activități pe linie de cazare și servire cu produse alimentare și nealimentare și alimentație publică în unități de tipul pensiunilor și restaurantelor, a fost identificat ca fiind organizat un eveniment privat cu mai multe persoane cazate în unitate, fără respectarea normelor de distanțare potrivit reglementărilor legale în vigoare, precum și neemiterea bonului fiscal pentru întreaga sumă de bani încasată, motiv pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale pe linia Legii nr.55/2020 și pe linia OUG nr. 28/1999, în valoare totală de 23.000 lei. Totodată, 8 persoane aflate în incinta localului care nu respectau regulile de distanțare au fost sancţionate contravențional”, au arătat reărezentanții IPJ Maramureș.

„Sănătatea şi siguranţa întregii comunităţi sunt prioritatea tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii publice, astfel că acțiunile de acest gen se vor desfășura până la încetarea măsurilor restrictive”, au întărit oamenii legii maramureșeni.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu