Share
Actualizare: Jaful de la casa de pariuri din Baia Mare: Autorul are 19 ani și este din Mireșu Mare. A fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Actualizare: Jaful de la casa de pariuri din Baia Mare: Autorul are 19 ani și este din Mireșu Mare. A fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Urmări în cazul jafului care a avut loc sâmbătă seară la o casă de pariuri situată în zona intersecției străzilor Culturii și Progresului din Baia Mare. Autorul a fost identificat și reținut în urma unei percheziții.

În fapt, azi, 2 februarie, polițiștii din Baia Mare au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unei persoane bănuite de comiterea tâlhăriei calificate produse în interiorul unei case de pariuri, în seara zilei de 30 ianuarie a.c..

„În urma percheziției polițiștii au identificat un tânăr de 19 ani din Mireșu Mare și aproape 7.000 de lei care au fost ridicați cu ocazia percheziției. Față de tânăr s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Instanței de Judecată cu propunere de arestare preventivă”, au explicat reprezentanții IPJ Maramureș.

Reamintim faptul că în seara de sâmbătă, 30 ianuarie, în jurul orelor 21.00, polițiștii din Baia Mare au fost sesizați cu privire la faptul că unei tinere i-a fost sustrasă o sumă de bani. La fața locului polițiștii au identificat victima ca fiind o tânără de 22 de ani, iar aceasta a relatat faptul că în timp ce se afla de serviciu în incinta unei case de pariuri din municipiu, a fost agresată fizic și amenințată de către bărbat care purta pe față o cagulă. De asemenea, s-a reclamat faptul că s-a sustras dintr-un seif aflat în interiorul casieriei peste 11.000 de lei. Tânăra, care a fost amenințată cu un cuțit, apăsase butonul de panică, dar până la sosirea agenților de securitate el s-a făcut nevăzut. Din fericire, a reușit să fie identificat și reținut.

ACTUALIZARE – În după-amiaza de marți, 2 februarie, față de tânăr, pe numele său Marius Cătălin M., s-a luat măsura arestării preventive pentru 30 de zile. În fapt, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus la data de 02.02.2021, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul M.M.C. pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, prev. de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. a, c și d Cod penal. La data de 02.02.2021, faţă de inculpatul M.M.C. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore. Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în data de 30.01.2021, în jurul orei 20:52, inculpatul M.M.C., având fața acoperită cu o cagulă, a pătruns în incinta unei agenții de pariuri situată pe raza municipiului Baia Mare de unde, prin exercitarea de acte de violență și amenințări cu cuțitul la adresa persoanei vătămate – angajată a agenției – care se afla în timpul programului de lucru, a sustras suma totală de aproximativ 11.000 lei.

La data de 02.02.2021, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

Oamenii legii precizează faptul că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu