Share
Actualizare 2: Tâlhărie în Baia Mare: Tânăr amenințat cu cuțitul de doi indivizi. Au mers la el acasă și i-au furat diverse lucruri. Ce a decis instanța

Actualizare 2: Tâlhărie în Baia Mare: Tânăr amenințat cu cuțitul de doi indivizi. Au mers la el acasă și i-au furat diverse lucruri. Ce a decis instanța

În data de 5 februarie, polițiștii din Baia Mare au fost sesizați prin plângere că la data de 3 februarie, în jurul orei 20:30, un bărbat de 29 de ani, din Baia Mare, a fost abordat de persoane necunoscute în parcarea imobilului unde locuiește.

Acestea l-ar fi amenințat și sub imperiul amenințării, a fost îndrumat să se deplaseze la locuința sa, unde a fost deposedat de o sumă de bani și mai multe bunuri, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 5.000 lei.

„În urma activităților de cercetare desfășurate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale au fost identificați doi bărbați bănuiți de comiterea faptei. Față de aceștia a fost continuată urmărirea penală sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată, fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Miercuri, 17 februarie, bărbații au fost prezentaţi Instanţei de Judecată, care a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Polițiștii continuă cercetările în acest caz”, au declarat reprezentanții IPJ Maramureș.

ACTUALIZARE – Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus la data de 17.02.2021, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpații D.B.N. ȘI B.M.C. pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, prev. de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. a, d și f Cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. a Cod penal. La data de 16 februarie 2021, faţă de inculpații D.B.N. ȘI B.M.C. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore. „Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în data de 3 februarie2021, în jurul orei 20:30, inculpații D.B.N. și B.M.C. împreună cu o altă persoană neidentificată până în prezent au abordat persoana vătămată B.A., care se afla în parcarea unui imobil de pe raza municipiului Baia Mare, unde au amenințat-o cu acte de violență, îndreptând asupra ei un cuțit, iar sub imperiul amenințărilor au determinat-o să îi conducă în interiorul locuinței, unde au deposedat-o de o sumă de bani și de alte bunuri”, au explicat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

La data de 17 februarie 2021, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpaților pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare. Oamenii legii au precizat faptul că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

ACTUALIZARE 2 – Cei doi se numesc Bogdan Nicolae N.D. și Mircea Cristian M.B., conform portalului instanței.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare sub nr. 401/P/2021 din data de 17.02.2021 şi în consecinţă: În temeiul art. 223 alin. 2 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 zile, de la 17 februarie 2021 până la 18 martie 2021, inclusiv, a inculpatului D.B.-N., sub acuzaţia de săvârşire a infracţiunii de tâlhărie calificată, prevăzută de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. a, d şi f Cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. a Cod penal. În temeiul art. 223 alin. 2 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 zile, de la 17 februarie 2021 până la 18 martie 2021, inclusiv, a inculpatului B.M.-C., sub acuzaţia de săvârşire a infracţiunii de tâlhărie calificată, prevăzută de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. a, d şi f Cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. a Cod penal. Respinge solicitările formulate de inculpaţi, prin apărători, de a se dispune împotriva lor măsura preventivă a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. În baza art. 275 alin. 3 şi alin. 6 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, inclusiv onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Dragomir Bogdan-Nicolae – avocat Stan Alexandra, în cuantum de 313 lei, care se va plăti din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Maramureş. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore, de la pronunţare cu inculpatul şi de la comunicare cu parchetul. Pronunţată în camera de consiliu azi, 17.02.2021, ora 15:47. Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 500/2021 17.02.2021”, se arată în soluția pe scurt.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu