Share
Un vagon al Mocăniței a deraiat. E al doilea incident de acest fel într-o săptămână

Un vagon al Mocăniței a deraiat. E al doilea incident de acest fel într-o săptămână

Un vagon al Mocăniței a deraiat vineri, 16 august, pe Valea Vaserului, la km 8. În urma unui apel la 112 prin care s-a anunțat incidentul, o echipă de prim răspuns de la Salvamont Maramureș, formația Vișeu, a pornit de urgență în zonă, la fel și un echipaj de pompieri din Vișeu și unul medical.

Potrivit reprezentanților Prefecturii nu s-au înregistrat victime în urma incidentului. Vagonul deraiat a fost tras pe o linie secundară și urmează să fie dus în gara CFF Vișeu de Sus pentru o expertiză. Mocănița și-a reluat activitatea.

Evenimentul vine la o săptămână de la unul similar petrecut pe Valea Vaserului. Săptămâna trecută, sâmbătă, a deraiat locomotiva Mocăniței. 12 persoane au fost atunci rănite ușor.

Prin ordin al prefectului, luni se va trimite o comisie mixtă  – alcătuită din reprezentanți ai Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – la CFF Vișeu de Sus pentru verificări.

Ceea ce e anevoios de înțeles este cum de după două deraieri într-o săptămână Mocănița este lăsată să circule în continuare.

Foto: arhivă

Publicat în:

1 Comentariu în această postare

 1. bot gros

  Ce e de neinteles ?
  Virf de sezon=profit max=interese
  Investitii 0 in siguranta=profit max=accidente repetate.
  E suficient de clar ???
  Ma apuca groaza cind ma gindesc cita minte iti trebuie sa urci in acest tren,dupa ce sunt 2 accidente intr-o saptamina ???
  Principiul dupa care functioneaza proprietarii trenului ?FRAIERII NU MOR NICIODATA !!!

  Răspunde

Lasă un comentariu