Share
59 de persoane cercetate pentru constituire de grup infracțional și contrabandă (VIDEO)

59 de persoane cercetate pentru constituire de grup infracțional și contrabandă (VIDEO)

Începând din 2013, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmației, sub coordonarea Biroului Teritorial DIICOTMaramureș, au demarat monitorizarea unei grupări infracționale specializată în contrabandă cu produse accizabile din tutun, provenite din spaţiul extracomunitar (Ucraina).

Prejudiciu de 700.000 de euro

Gruparea era foarte bine organizată, fiecare membru având roluri precise în derularea activităților infracționale: de la trecerea țigărilor peste frontieră, la transportul şi depozitarea acestora în diferite locații şi până la comercializarea lor către diferiți clienți.

Monitorizarea activității infracționale a dat roade: au fost reţinute 295.409 pachete (591 baxuri) de țigări de proveniență ucraineană, toate provenite din activităţile de contrabandă ale grupării infracţionale. În tot acest timp, prejudiciul total la ajuns la peste 700.000 euro (peste 3.300.000 lei) și s-a aplicat măsura sechestrului asigurator asupra a nouă autoturisme, a 5.200 euro şi 64.630 lei. Deși s-au făcut numeroase  capturi de bunuri traficate, de fiecare dată membrii grupării s-au reorganizat şi au continuat activităţile ilicite.

Țigări descoperite în aragazuri sau în WC-ul din curte

În 23 mai 2018, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighet, sub coordonarea procurorului din cadrul Biroului Teritorial DIICOT Maramureş au pus în executare 16 mandate de percheziţie domiciliară la diferite locații din județ, care aparțineau membrilor grupării. Au fost sprijiniţi Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj-Napoca şi specialişti ai Serviciului de Operaţiuni Speciale Maramureş.

Cu acest prilej au foat confiscate țigări de proveniență ucraineană (unele ascunse în locuri destul de originale, cum ar fi aragazurile sau WC-ul din curte), diferite sume de bani (6.960 lei şi 1.530 euro), 42 de telefoane mobile, 21 de cartele de telefonie mobilă pentru rețele ucrainene și române, un pistol Air-soft cu gaz, petarde și mai multe înscrisuri.

În cauză se desfăşoară cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă, fiind dispusă începerea urmăririi penale faţă de 59 de persoane, cetăţeni români.  Pe tot parcursul procesului penal, aceștia beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Foto/video: polițiadefrontieră.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Publicat în:

Lasă un comentariu