Share
54 de persoane salvate de jandarmii montani maramureșeni

54 de persoane salvate de jandarmii montani maramureșeni

Activitatea desfăşurată în 2018 de către structurile de ordine publică ale Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IIJ) Maramureş pentru menținerea ordinii publice s-a materializat în executarea a  5.915 misiuni specifice. Iată câteva dintre ele, cu un specific mai aparte.

Situații deosebite. Pentru asigurarea unei reacţii imediate şi oportune în situaţii deosebite au fost  executate 94 acţiuni de restabilire a ordinii publice: 14 intervenţii pentru aplanarea unor conflicte, 65 – la alte solicitări şi 15 intervenţii de salvare/evacuare a unor persoane care au suferit accidente ori s-au aflat în dificultate în zonele montane.

Stațiuni montane. Posturile montane de jandarmi au executat 1.394 misiuni specifice de menţinere a ordinii publice în staţiunile Borşa, Şuior–Mogoşa, Cavnic şi Valea Vaserului. Acestea au cuprins activităţi de informare şi îndrumare a turiştilor, de prevenire a producerii accidentelor pe traseele turistice, dar și 15 participări la acţiuni de salvare, când fost evacuate/salvate 54 persoane care au suferit accidente ori s-au aflat în dificultate în zonele montane.

Transporturi speciale. S-a asigurat paza şi protecţia a 52 transporturi de produse cu caracter special pentru diverși beneficiari, 75 transporturi de bunuri şi valori în beneficiul propriu şi al Trezoreriei Baia Mare. S-a participat la asigurarea protecţiei a 441 transporturi de corespondenţă clasificată.

La prezentarea bilanțului activităților pe 2018,  desfăşurate de către IIJ Maramureş a fost prezent și  și col. Gabriel Niţoi  din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Publicat în:

Lasă un comentariu