Share
20 de polițiști avansați în grad înainte de termen

20 de polițiști avansați în grad înainte de termen

Împlinirea a 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri a fost marcată astăzi la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, în cadrul unei şedinţe festive inedite. Una care a debutat cu păstrarea unui moment de reculegere în memoria agentului şef principal de poliţie Ioan Hruşcă, şeful Postului de Poliţie Comunală Bogdan Vodă.  Dar a continuat bine pentru 20 de poliţişti – nouă ofiţeri şi 11 agenţi -, avansaţi prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim.

Distincția  ”O piedică în calea uitării”

Consiliul Teritorial Maramureş al Corpului Naţional al Poliţiştilor și-a amintit că , pe vremuri, la albumele de absolvire a liceului era la modă formula ”o piedică în calea uitării”, Așa că le-a oferit poliţiştilor avansaţi distincţia onorifică „obstacol”  -ați ghicit – în calea uitării (acestei zile însemnate).

Inspectoratul de poliţie a găzduit și Expoziţia documentară itinerantă „Maramureşenii şi Unirea”, realizată de Direcţia judeţeană Maramureş a Arhivelor Naţionale. Directorul acestei institții,  Klara Guşeth,  a menţionat că proiectul s-a materializat şi în editarea unui album, pe care cei interesaţi îl pot obţine gratuit de la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare.

De Ziua Națională, șeful inspectoratului, comisar şef de poliţie Liviu Constantin Grozavu, și prefectul Vasile  Moldovan au transmis polițiștilor și  familiilor acestora ”La mulţi ani”!

 

Publicat în:

Lasă un comentariu