Share
15 străini opriți la graniță, inclusiv un bebeluș de un an

15 străini opriți la graniță, inclusiv un bebeluș de un an

Miercuri, 15 ianuarie, în jurul orei 21.00, poliţişti ai ITPF Sighetu Marmației de la Sectorul Carei, în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului Satu Mare, au oprit, pentru control, la aproximativ 400 de metri de linia de frontieră, un autoturism Dacia Lodgy înmatriculat în România. La volan se afla românul B.A. (26 de ani), iar pasageri erau 15 cetăţeni străini.

Toți au fost duși la sediul poliției, unde s-a constatat că e vorba de 14 cetățeni din Siria și unul din Irak. Dintre aceștia, şapte erau adulți (cu vârste cuprinse între 19 și 46 de ani) și opt minori (de la un an la 14 ani), solicitanţi de azil în România. Aceștia intenționau să ajungă într-un stat de vestul Europei, iar șoferul intenționa să-i ducă până în apropierea frontierei de stat cu Ungaria.

Cei 15 sunt acum cercetați pentru tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar românul – pentru trafic de migranţi. În plus, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează s fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, cu propunere de arestare preventivă. Migranții vor fi duși la Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanți de Azil din România.

 

Publicat în:

Lasă un comentariu