Share
15 infracţiuni constatate în punctele de trecere a frontierei în ultimele 24 de ore

15 infracţiuni constatate în punctele de trecere a frontierei în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei din țară au ajuns 283.700 de persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care 129.500 pe sensul de intrare şi 154.200 pe cel de ieşire din ţară, şi peste 70.000 de mijloace de transport.

  • poliţiştii de frontieră au constatat 43 de fapte ilegale (15 infracţiuni şi 28 de contravenţii);
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare de 85.700 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la 13.130 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 16 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 18 cetăţeni români din diferite motive legale.

Informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia trafic online care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Publicat în:

Lasă un comentariu