Share
1 Decembrie: Manifestări organizate în Sighetu Marmației

1 Decembrie: Manifestări organizate în Sighetu Marmației

1 Decembrie: Manifestări organizate în Sighetu Marmației

Sighetu Marmației a sărbătorit Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2023! Evenimentele au început la ora 12,15. S-au depus coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor Căzuți pentru Reîntregirea Neamului din Cimitirul Ortodox de pe strada Rodnei și la Cimitirul Martirilor Neamului sau Cimitirul Săracilor.

La ora 13,00, activitățile au continuat la Bustul Academicianului Dr. Ioan Mihaly de Apșa (Scuarul Curtea Veche). În cadrul adunării solemne, s-a intonat imnul de stat al României și s-a oficiat un Te Deum de Protopopiatul Ortodox Român și reprezentantul Vicariatului Ortodox Ucrainean. Au susținut alocuțiuni primarul Vasile Moldovan și șeful Secției de Istorie și Arheologie a muzeului Maramureșean din Sighetu Marmației, Alin Pralea. A avut loc spectacolul omagial „Uniți sub tricolor”, susținut de Școala de Artă Gheorghe Chivu din cadrul Centrului Cultural Sighetu Marmației și s-a vernisat expoziția „Încoronarea suveranilor României Mari, Alba Iulia, 15 octombrie 1922”, Secția de Istorie și Arheologie a Muzeului Maramureșean.

„Ziua Națională a României este un prilej de a ne reaminti drumul parcurs, sacrificiile făcute și realizările de care suntem mândri ca națiune. Azi, cinstea și respectul nostru se îndreaptă către acele inimi curajoase care au luptat pentru idealurile noastre comune și care ne-au lăsat o moștenire de preț, pe care suntem datori să o prețuim, să o păstrăm și să o promovăm. Să ne amintim așadar că puterea noastră stă în unitatea noastră. În pofida faptului că vremea nu a fost tocmai prielnică pentru a sărbători așa cum se cuvine ziua de 1 Decembrie, ne-am adunat în număr mare la evenimentele organizate de Primăria și Consiliul local Sighetu Marmației. Vă mulțumesc tuturor, în mod deosebit micuților de la Grădinița nr. 9 care au încheiat solemnitatea depunerii coroanelor de flori”, arată primarul Vasile Moldovan.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu