Share
Spitalul Județean organizează cursuri gratuite pentru viitoarele mămici

Spitalul Județean organizează cursuri gratuite pentru viitoarele mămici

Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare organizează cursuri pentru inițierea viitoarelor mame, privind sarcina, nașterea, lăuzia, alăptarea și îngrijirea nou-născutului. Prima sesiune are loc în 21 octombrie, ora 18.00, la Centrul de Planificare Familială (str. Progresului, nr. 2, etajul I). Pentru programări: 0745 675 958 (de luni până vineri, între orele 8:00 și 15:00).

“Cursurile sunt gratuite și vor fi susținute de medici din cadrul secțiilor de obstetrică-ginecologie și neonatologie. Pregătirea viitoarelor mămici se va structura pe mai multe module săptămânale. În cadrul lor, acestea vor beneficia atât de o prezentare a informațiilor de bază, cât și de răspunsuri la întrebările cele mai frecvente referitoare la tematica abordată”, precizează Margareta Pîrvănoiu, directorul medical interimar al spitalului.

La rândul său, Gavrilă Timiș , medic șef secție obstetrică-ginecologie, spune: “Dorim să venim în sprijinul gravidei prin acoperirea celor mai importante aspecte privitoare la sarcină și naștere, în cadrul acestor sesiuni de pregătire – de la principalele analize care trebuie efectuate, alimentația corespunzătoare, pregătirea pentru naștere, până la explicarea procesului efectiv al nașterii. Încurajăm nașterea naturală și sperăm să scădem indicele cezarienelor. De asemenea, participantele vor avea posibilitatea de a se informa și despre alăptare și îngrijirea corectă a nou-născutului, cu sprijinul colegilor din cadrul secției de Neonatologie”.

Lasă un comentariu