Share
DJ 83A Mara – Runcu rămâne închis

DJ 83A Mara – Runcu rămâne închis

Cum stăm cu toate cele prin județ:

Vremea

  • Azi, 26 ianuarie. Vremea rămâne în general închisă și se va răci ușor față de zilele precedente. Pe arii extinse vor cădea precipitații sub formă de ninsoare. La începutul intervalului precipitațiile vor fi și sub formă de ploaie și lapoviță, care vor favoriza producerea poleiului. Pe arii restrânse, la munte, cantitățile de apă vor fi moderate și se va depune un strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări temporare în zona montană înaltă unde va spulbera sau viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 °C și 1 °C, iar cele minime între -6 °C și -4 °C. Izolat vor fi condiții de ceață.
  • Duminică, 27 ianuarie. Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros. Izolat, în prima parte a zilei, va ninge slab. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări la munte unde va spulbera zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 °C  și 1 ͦ°C, iar cele minime între -5 ͦ°C  și -1 ͦ°C. Pe arii restrânse se va semnala ceață.

Drumurile. Circulația se desfășoară în condiții de iarnă pe toate sectoarele de drumuri naționale din județ. Carosabilul este curat și umed, cu excepția DN 18, în Pasul Prislop, unde stratul de zăpadă frământată măsoară, între km 160 și km 180, până la 1 cm. Vizibilitatea este redusă de ceață, sub 100 de metri, pe DN 18, între km 160 și km 180, în Pasul Prislop. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 15 utilaje și au împrăștiat 89 de tone de material antiderapant și 475 de litri de clorură de calciu. În vigoare până la ora 11.00 este o avertizare cod galben pentru zona joasă a județului de precipitații sub formă de burniță și ploaie. Drumul județean 83A Mara – Runcu rămâne închis temporar circulației rutiere.

Zăpada. Stratul măsoară 115 cm la Cavnic, 91 cm la Firiza, 90 cm la Băiuț și în Pasul Gutâi, 64 cm la Coroieni, 63 cm la Luhei, 58 cm pe Valea Vaserului, 51 cm la Groșii Țibleșului, 45 cm în Baia Borșa, 43 cm la Vf. Iezer, în Poiana Borșa, la Mara și Valea Vaserului, 42 cm la Bistra, 40 cm la Moisei, Leordina și Răzoare, 36 cm la Târgu Lăpuș, 36 cm la Suciu de Jos și Vadu Izei, 29 cm la Ocna Șugatag, 22 cm la Colpalnic și Lăpusel, 19 cm în Baia Mare.

Râurile. Nivelurile cursurilor de apă din județ au fost ușor variabile. Gheața este prezentă pe malul râurilor Firiza, Mara, Botiza, Iza, Ruscova, Vaser, Cisla și Tisa.

Lasă un comentariu