Va fi hram la Biserica „Buna Vestire” din Baia Mare - 8 minute în urmă
Băiuț se pregătește pentru o investiție inedită: fabrică de peleți din lână de oaie - 11 minute în urmă
Pompieri la concurs - 37 minute în urmă
Tinerii din Dumbrăvița au descoperit bisericile-monument de lemn și piatră din Țara Chioarului prin obiectivul aparatului foto - 2 ore în urmă
Se schimbă foaia în Liga 3 - 2 ore în urmă
Micuții de la Școala Gimnazială Satulung au plantat flori și pomișori la Muzeul Satului din Baia Mare - 3 ore în urmă
A fost hram la Parohia „Buna Vestire” din Ieud-Centru - 4 ore în urmă
Cod Galben de inundații în Maramureș: risc crescut pe râurile din județ - 4 ore în urmă
A trecut la cele veșnice Petru Codrea, ultimul supraviețuitor sighetean al închisorilor comuniste - 5 ore în urmă
Stegarul Dac și ultima sa aventură – între protest și psihiatrie - 5 ore în urmă
APIA: sume compensatorii pentru producătorii agricoli, afectați de războiul din țara vecină
Producătorii agrcoli din sectorul vegetal pot depune cererile pentru ajutorul financiar acordat de stat, ca urmare a daunelor suferite ca urmare a războiului din Ucraina, care a destabilizat piața produselor agricole.
„Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiarică,în perioada 29 ianuarie – 08 martie 2024 inclusiv, pot depune cereri de acordare a grantului direct producătorilor agricoli din sectorul vegetal, în conformitate cu Ordonanţa Guvernului nr. 5/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea întreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole vegetale, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei”, transmite APIA Maramureș.
Cererile de acordare se depun la APIA Maramureș.
Plăți compensatorii limitate
„Grantul direct reprezintă o plată compensatorie pe suprafaţă și este de echivalentul în lei a 100 euro/hectar, la cursul de schimb valutar de 4,9334 lei/euro. Valoarea maximă a grantului direct acordat pe întreprindere beneficiară nu poate depăşi echivalentul în lei a 280.000 euro”, mai arată APIA.
Resursele financiare totale sunt de1.200.000 lei, reprezentând echivalentul a 243.239,956 euro, care se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2024.
Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 30 iunie 2024.
Informațiile privind beneficiarii, condițiile de eligibilitate, documentele ce însoțesc cererea de solicitare a ajutorului de stat, precum și Ghidul solicitantului se vor regăsi publicate pe site-ul APIA www.apia.org.ro .