Share
APIA: sume compensatorii pentru producătorii agricoli, afectați de războiul din țara vecină

APIA: sume compensatorii pentru producătorii agricoli, afectați de războiul din țara vecină

Producătorii agrcoli din sectorul vegetal pot depune cererile pentru ajutorul financiar acordat de stat, ca urmare a daunelor suferite ca urmare a războiului din Ucraina, care a destabilizat piața produselor agricole.

„Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiarică,în perioada 29 ianuarie – 08 martie 2024 inclusiv, pot depune cereri de acordare a grantului direct producătorilor agricoli din sectorul vegetal, în conformitate cu Ordonanţa Guvernului nr. 5/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea întreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole vegetale, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei”, transmite APIA Maramureș.
Cererile de acordare se depun la  APIA Maramureș.

Plăți compensatorii limitate

„Grantul direct reprezintă o plată compensatorie pe suprafaţă și este de echivalentul în lei a 100 euro/hectar, la cursul de schimb valutar de 4,9334 lei/euro. Valoarea maximă a grantului direct acordat pe întreprindere beneficiară nu poate depăşi echivalentul în lei a 280.000 euro”, mai arată APIA.
Resursele financiare totale sunt de1.200.000 lei, reprezentând echivalentul a 243.239,956 euro, care se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2024.
Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 30 iunie 2024.
Informațiile privind beneficiarii, condițiile de eligibilitate, documentele ce însoțesc cererea de solicitare a ajutorului de stat, precum și Ghidul solicitantului se vor regăsi publicate pe site-ul APIA www.apia.org.ro .


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu