Share
Terapie prin artă. Curs de formare în art-terapie, la Baia Mare

Terapie prin artă. Curs de formare în art-terapie, la Baia Mare

Asociația Culturală pentru Arte Plastice și Muzică ”ART-M” Maramureș organizează un curs de formare în art-terapie, prin metoda desen/pictură. Cursul are durata de un an și se adresează persoanelor de peste 20 de ani, membrilor simpatizanților asociației, și se desfășoară din aprilie 2-24 până în aprilie 2025.
„Art-terapia este utilizarea terapeutică a creației artistice, în cadrul unei relații profesionale, de către persoane care trec prin experiența unor boli, traume sau provocări ale vieții. Art-terapia este o metodă de dezvoltare prin intermediul artelor plastice”, arată organzatorii.
Cursul de formare în art-terapie are ca finalitate crearea unui nou profil de terapeuți pe teritoriul national, din rândul terapiilor alternative.

Art-terapeuți înregistrați

„Obiectivele sunt crearea și dobândirea de competențe art-terapeutice, metodica desfășurării ședințelor de art-terapie, cât și folosirea art-terapiei în dezvoltarea personală și socială, sunt câteva dintre obiectivele urmărite în acest curs”, mai arată organizatorii.

Certificatul de art-terapeut ART-M oferă competente conforme cu standardelor europene în art-terapie. „Certificatul eliberat ofera posibilitatea deschiderii propriului atelier/cabinet prin Registrul Comerțului.

După finalizarea formarii  membrii absolvenți vor fi inclusi în Registrul art-terapeuților ART-M și vor putea la cerere să-și păstreze  și calitatea de membru ART-M, (beneficiind de actualizări în materie)”, mai arată organizatorii.

În România, formarea în art-terapie nu necesita acreditări/autorizari de la Colegiul Psihologilor, sau Ministerul Educației pentru a putea fi practicată.

Mai multe detalii găsiți aici.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu