Fostul președinte a suferit o nouă intervenție chirurgicală de urgență - 4 minute în urmă
Momente emoționante la „Lucaciu”: Două cadre didactice de excepție și-au luat rămas-bun de la catedră - 29 minute în urmă
”De-a Arheologia”, atelier dedicat copiilor, la Sighet - 2 ore în urmă
”Copilărie fericită” – expoziție de desene la Biblioteca Județeană - 3 ore în urmă
Locuri de muncă disponibile în Maramureș - 4 ore în urmă
Colegiul Național „Mihai Eminescu” Baia Mare, promovat de elevi printr-un material video inedit - 5 ore în urmă
Dacă ai planuri de vacanță în Turcia … citește asta! - 5 ore în urmă
Echipa de junioare 4 de la CS Marta, între primele 8 din țară - 6 ore în urmă
Ați văzut această persoană? - 6 ore în urmă
Târgu Lăpuș găzduiește o nouă ediție „Cu bicicleta la munte” – eveniment sportiv și recreativ pentru toate vârstele - 6 ore în urmă
Sunteți invitați la deschiderea expoziției „Muzeul Orășenesc Baia Mare, 1904-2024”
Miercuri, 10 iulie, de la ora 12.00, la Bastionul Măcelarilor din Baia Mare va avea loc deschiderea expoziției „Muzeul Orășenesc Baia Mare, 1904-2024”.
Aceasta aduce în fața publicului piese din colecțiile vechi ale muzeului și momente din istoria de 120 de ani a muzeelor băimărene – 120 de ani de cultură și educație.
În cadrul acestui eveniment va fi lansată publicația culturală bilingvă (română și maghiară) „Plimbare prin muzeu, 19 iunie 1904. Ghidul Colecțiilor Muzeului Orășenesc Baia Mare”.
„Astăzi, 19 iunie 2024, sărbătorim 120 de ani de la înființarea Muzeului Orășenesc Baia Mare, ”strămoș” atât al Muzeul Județean de Istorie și Arheologie, cât și al celorlalte muzee-surori din oraș.
Muzeul Orășenesc Baia Mare a fost fondat prin viziunea și la inițiativa remarcabilului om de ştiinţă și istoric Dr. Schönherr Gyula (1864-1908). Insistenţele sale în problematica înfiinţării şi apoi a descentralizării muzeeelor au dat roade în oraşul Baia Mare: în anul 1904, 19 iunie, deschizându-se pentru public Muzeul Orăşenesc Baia Mare.
Este perioada în care, deja cunoscutul savant are nu numai o strălucită activitate academică, ci participă şi la conturarea unei legislaţii corespunzătoare pentru ocrotirea şi clasificarea tuturor mărturiilor istorice”, au informat reprezentanții Muzeului de Istorie și Arheologie Maramureș.