Share
Studenții de la Arte Plastice Baia Mare vă invită la vernisajul expoziției „Transfigurare și reinterpretare – Portretul între modern și contemporan”

Studenții de la Arte Plastice Baia Mare vă invită la vernisajul expoziției „Transfigurare și reinterpretare – Portretul între modern și contemporan”

Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» anunță deschiderea unei noi microexpoziții ce prezintă lucrările Studenților Programului de studii Arte Plastice Baia Mare – Pictură, Licență.

Această expoziție este parte a proiectului «Patrimoniul Viitorului », care își propune să evidențieze creațiile tinerilor artiști și să ofere un spațiu de exprimare și descoperire în cadrul comunității.

Expoziția „Transfigurare și reinterpretare – Portretul între modern și contemporan” este coordonată de Greti Adriene Papiu și Adrian Prykop, doi dascăli remarcabili, implicați în formarea și îndrumarea viitorilor artiști. Lucrările prezentate reflectă diversitatea și creativitatea studenților, oferind publicului o perspectivă asupra talentului și abilităților acestora.

„Un experiment propus de către studenții de la licență ai Programului de studii Arte Plastice – Pictură, Centrul Universitar Nord – Baia Mare, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca în care avem pe o dimensiune fixă, miniaturală diverse forme de expresie ale portretului, de la chip – semn distinctiv al identității noastre, la simbolul divin în om, evoluția viului dinspre tenebre spre lumină, înseamnă dezvăluire incompletă sau trecătoare a persoanei pendulând între reperele de reprezentare modernă și contemporană.

Portretul face parte din preocupările și motivele principale de investigare pe care studenții le aprofundează în cadrul materiilor studiate, în multiple forme de redare plastică, dar și tehnică specifice personalității fiecăruia”, precizează conf. univ. dr. Greti Adriene Papiu.

Vernisajul expoziției va avea loc marți, 16 aprilie, de la ora 14.00, la sediul muzeului (strada 1 Mai, nr. 8).

„Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» își propune să fie un loc de întâlnire și de promovare a artei, iar această expoziție vine să confirme angajamentul nostru în susținerea și valorificarea creațiilor tinerei generații de artiști.

Vă așteptăm cu drag la vernisaj pentru a descoperi arta contemporană în interpretarea studenților Programului de studii Arte Plastice Baia Mare!”, informează reprezentanții Muzeul Județean de Artă.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu