Share
Programul TV al meciurilor Cupei Mondiale de Rugby 2019

Programul TV al meciurilor Cupei Mondiale de Rugby 2019

Programul TV al meciurilor Cupei Mondiale de Rugby 2019

TVR 1 şi TVR HD transmit în direct şi în exclusivitate principala competiţie de rugby a anului, Cupa Mondială, care începe vineri, 20 septembrie. Ediţia din acest an se desfăşoară în premieră în Asia, mai exact în 14 oraşe ale Japoniei. 20 de echipe, împărţite în patru grupe, se înfruntă pentru câştigarea Cupei Mondiale. Primele două clasate din grupe se califică în sferturi, apoi semifinale. Câştigătoarele semifinalelor joacă finala, iar celelalte două – finala mică. Echipele care termină competiţia în primele trei locuri se vor califica automat la ediţia următoare a Cupei Mondiale din 2023, care se va desfăşura în Franţa.

Ce echipe se întrec la Cupa Mondială de Rugby 2019

  • Grupa A: Irlanda, Scoţia, Japonia, Rusia, Samoa. Grupa A deschide Cupa Mondială cu înfruntarea dintre Japonia, ţara gazdă şi Rusia. Ţara gazdă a fost supriza ediţiei anterioare, când a reuşit o victorie răsunătoare în faţa Africii de Sud. Rusia vine din postura de echipă calificată graţie eliminării României. Irlanda atacă trofeul din postura de lider mondial, loc ocupat în premieră.
    Scoţia va fi un adversar incomod şi cu pretenţii la sferturi, la fel ca şi Samoa.
  • Grupa B: Noua Zeelandă, Africa de Sud, Italia, Namibia, Canada. Noua Zeelandă este câştigătoarea ultimelor două ediţii ale Cupei Mondiale, dar şi cea mai titrată echipă la nivel de trofee – 3 la număr. Africa de Sud şi Italia se vor lupta pentru un loc în sferturi, în timp ce Canada şi Namibia vor încerca să ne bucure cu un joc cât mai frumos.
  • Grupa C: Anglia, Franţa, Argentina, Statele Unite şi Tonga. Anglia şi Franţa se întâlnesc şi la Mondial, un duel obişnuit între ele. În Turneul Celor 6 Naţiuni, Argentina este mereu un adversar redutabil, dar şi Statele Unite şi Tonga au echipe puternice.
  • Grupa D: Australia, Ţara Galilor, Georgia, Fiji şi Uruguay. Australia este finalista ediţiei trecute; Ţara Galilor – o echipă extrem de puternică – a câştigat Turneul Celor 6 Naţiuni în acest an. Georgia are o echipă în continuă creştere, adversara de tradiţie a României. Fiji este o echipă cu tradiţie la Cupa Mondială, iar Uruguay vine cu o echipă care va juca pentru a se bucura de rugby la nivel înalt.

Iată și programul meciurilor, transmise de televiziunea națională:

Lasă un comentariu