Share
Programul liturgic al ierarhilor la Praznicul Nașterii Domnului

Programul liturgic al ierarhilor la Praznicul Nașterii Domnului

Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului anunță care este programul liturgic al ierarhilor la Praznicul Nașterii Domnului.

Duminică, 24 decembrie (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului – Ajunul Crăciunului), Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, va sluji la Parohia Ortodoxă „Nașterea Domnului” din Municipiul Baia Mare, cu ocazia serbării anticipate a hramului. Răspunsurile liturgice vor fi oferite de membrii Grupului psaltic „Theologos” și de Corul parohiei.

De la ora 18:00, după Slujba Pavecerniței Mari unită cu Litia, care va fi oficiată la Catedrala Episcopală, de la ora 17:00, conform tradiției îndătinate, Preasfinția Sa va primi în Sala festivă „Justinian Arhiepiscopul” din incinta Reședinței Episcopale, corurile bisericilor din Baia Mare, programate conform programului stabilit.

Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului va sluji la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Bixad, Protopopiatul Oaș, județul Satu Mare.

Luni, 25 decembrie (Nașterea Domnului, Crăciunul), Preasfințitul Părinte Iustin va sluji la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Municipiul Baia Mare.

Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul va sluji la Parohia Ortodoxă „Nașterea Domnului” din Municipiul Satu Mare, cu ocazia hramului.

Marți, 26 decembrie (Soborul Maicii Domnului, a doua zi de Crăciun), Preasfințitul Părinte Iustin va sluji la Catedrala Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Municipiul Satu Mare.

Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul va sluji la Catedrala Istorică „Adormirea Maicii Domnului” din Baia Mare.

Miercuri, 27 decembrie, a treia zi de Crăciun – sărbătoarea Sfântului Apostol, întâiul Mucenic şi Arhidiacon Ştefan – are o semnificaţie aparte pentru Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului. Ziua de cinstire a Sfântului este şi data la care a fost instalat în demnitatea de Episcop al Maramureşului şi Sătmarului, Preasfinţitul Părinte Iustin, în anul 2016. De asemenea, este şi ziua în care sunt sărbătoriţi toţi tinerii ortodocşi din întreaga Episcopie, fiind proclamată în mod solemn, la data de 27 decembrie 2014, ca „Ziua Tinerilor”, Sfântul Arhidiacon Ștefan fiind declarat ca protector al tinerilor ortodocși din Eparhia Maramureșului și Sătmarului.

La această triplă sărbătoare duhovnicească din eparhie, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului va sluji împreună cu Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Municipiul Baia Mare.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu