Share
Prof. Robert Zolopcsuk vă invită la vernisajul expoziției sale de artă plastică – patrimoniul arhitectural al orașului Sighet în grafică și pictură

Prof. Robert Zolopcsuk vă invită la vernisajul expoziției sale de artă plastică – patrimoniul arhitectural al orașului Sighet în grafică și pictură

Vineri, 12 iulie, de la ora 17.00, la Muzeul Maramureșan din Sighetu Marmației (lângă biserica romano catolică) va avea loc vernisajul expoziției de artă plastică – patrimoniul arhitectural al orașului Sighet în grafică și pictură. Autorul acesteia este prof. Robert Zolopcsuk.

Sunteți invitați cu drag să luați parte la acest eveniment!

Potrivit salutsighet.ro, Robert Zolopcsuk s-a născut la 17 iunie 1966 la Sighetu Marmației. A fost elev al profesorului și pictorului Andras Csaba la Casa Pionerilor, după care a urmat cursurile de pictură de la Școala Populară de Artă, unde a fost îndrumat de alți doi profesori de excepție, Elisabeta Peter Üto și Petru Bârsescu. A absolvit Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, avându-i profesori pe artiștii plastici băimăreni Iudith și Gheorghe Crăciun.

În prezent, este profesor de arte plastice la Școala de Arte „Gheorghe Chivu” din Sighet. A participat – cu lucrări de grafică și pictură în ulei – la numeroase expoziții de grup în Sighet și tabere de creație. A avut două expoziții personale la sala de expoziții de la Școala de Artă „Gheorghe Chivu”.

A publicat în anul 2006 cartea „Maramarossziget”, prima carte despre istoria arhitecturii din Sighetu Marmației, tradusă bilingv în română – engleză și publicată cu titlul „Sighetul Marmației” (Editura „Valea Verde”, 2012). Volumul „Sighetul Marmației” cuprinde lucrările proprii de grafică însoțite de un succint material documentar istoric.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu