Share
Penultima zi de festival ”Atelier”, cu spectacole ”după”…

Penultima zi de festival ”Atelier”, cu spectacole ”după”…

Sâmbăta de 8 iunie e penultima zi de festival, altfel spus mâine aflăm câștigătorii, O zi care ne oferă spectacole ”după”; adică unul e după texte de Edgar Allan Poe, celălalt după A. P. Cehov. Două spectacole de forță ale teatrului băimărean.

18.00, Sala Studio (publicul pe scenă): ”Mr. Schrodinger”, după texte de Edgar Allan Poe, regia Andrei Dinu  (Teatrul Municipal Baia Mare)

Vă sună cunoscut termenii precum corporație, obiective, muncă asiduă, succes? Printre ei își face apariția pe nesimțite un intrus și un joc periculos ia naștere… Automatismele cotidiene duc la acumulări de tensiuni inimaginabile, iar acestea răbufnesc necontrolat la un moment dat și timpul parcă se dilată. Simți că nu mai ai aer, că rutina îți dă viața peste cap? Simți că ești înconjurat de ziduri din toate părțile și nu ai nicio portiță de scăpare? Atunci, cu siguranță, faci parte din Corporația Schrödinger… Sau dintre spectatorii ei.

Rivulus Dominarum

 

22.00, Șura Valea Vinului  de la Muzeul de Etnografie și Artă Populară: ”Cerere în căsătorie” după A. P. Cehov, regia Victor Olăhuț (Cultură’n Șură)

Îți trebuie ceva curaj ca să faci o cerere în căsătorie. Ei bine, pețitorul nostru nu-l are. Ar vrea să se însoare, fata îi place, la o adică și cu socrul  s-ar putea înțelege, dar nici legat de glie nu se vrea. Și – se știe – unde e o problemă apar mai multe. Se pare că nu există moment mai prielnic ca acela de dinaintea unei cereri în căsătorie, pentru a dezgropa toate certurile, bârfele, neînțelegerile între două familii. Dar, cum dragostea învinge totul sau, mai bine zis, cum oamenii se ceartă ca să aibă de ce să se împace, așa și tinerii noștri, până la urmă iau o pauză de la scandal.

Lasă un comentariu