Share
Festivalul Național de Satiră și Umor „Zâmbete în Prier” are loc pe 23 aprilie în Vișeu de Sus

Festivalul Național de Satiră și Umor „Zâmbete în Prier” are loc pe 23 aprilie în Vișeu de Sus

Pentru al douăzeci și doilea an la rând, la Vișeu de Sus prierul nu vine doar cu vreme bună și flori, ci și cu voie bună și zâmbete: ”Zâmbete în Prier”.

Anul acesta, Festivalul Național de Satiră și Umor „Zâmbete în Prier” are loc pe 23 aprilie, de la 10.30, la Casa de Cultură Vișeu de Sus.

„În spatele zâmbetelor stă o muncă serioasă, de creație literară, cu respectarea rigorilor impuse de fiecare specie a poeziei abordată, dar și de temele ediției.

Epigrame, parodii, gazeluri, pantumuri și volume de umor, acestea au fost secțiunile la care 200 de lucrări au fost înscrise în concurs, lucrări ce anul acesta au fost jurizate la Buzău și Mănăstirea Humorului. Valorificarea umoristică a pantumului, o specie mai puțin uzitată a poeziei fixe, a fost introdusă în premieră la un festival de gen din România la inițiativa celui de numele căruia se leagă existența ”Zâmbetelor”: parodistul Lucian Perța.

Vă așteptăm marți, 23 aprilie, la ora 10.30, la întâlnirea cu laureații celei de-a XXII-a ediții a festivalului! Veți avea parte de un recital de epigramă și poezie umoristică, pe care îl puteți ”răsplăti” cu aplauze și, evident, cu zâmbete”, anunță reprezentanții Centrului Cultural-Social Vișeu de Sus.

Intrarea este liberă.

Foto arhivă


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu