Beat criță pe străzile din Baia Mare! - 60 minute în urmă
Minaur Baia Mare, victorie superbă în campionat! - 1 oră în urmă
Călin Bota: Am asigurat încă 39 milioane de lei pentru finalizarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor din Maramureș - 2 ore în urmă
Unde va fi relocat curând „pitonul băimărean” - 2 ore în urmă
Unde liturghisește, predică duminica aceasta PS Iustin - 3 ore în urmă
Sorana Cîrstea, salt spectaculos în ierarhia mondială! - 3 ore în urmă
Topul farselor în presă, de 1 aprilie! - 3 ore în urmă
„Acei minunați ani” de Marian Ilea, partea a VI-a (I) - 4 ore în urmă
Evaluarea Națională, Simulare 2023, cifre din Maramureș: 54% promovați la matematică, 75% promovați județeni la limba română! Iată aici statistica! - 6 ore în urmă
Vremea exactă în Maramureș, sâmbătă, 1 aprilie - 18 ore în urmă
Centenarul Institutului de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca va fi marcat și în Baia Mare
Joi, 30 ianuarie, de la ora 12.00, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș (Baia Mare, str. Monetăriei, nr. 1-3) va avea loc prezentarea proiectului de solidaritate și promovare sub genericul „Institutul de Istorie «George Barițiu» la Centenar (1920-2020). Prezentarea istoriei, activităților și realizărilor Institutului”.
Mai exact, pentru a marca cei 100 de ani de existență ai Institutului clujean, acțiunea va avea loc simultan în cel puțin 100 de instituții de învățământ și cultură din țară (licee, universități, muzee, arhive, asociații profesionale ș.a.).
„Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș se alătură acestui proiect de suflet în care, prin intermediul unui material PowerPoint, vor putea fi cunoscute activitatea și realizările Institutului în domeniul cercetării istorice de-a lungul celor 100 de ani de activitate. Evenimentul va fi coordonat de doi dintre specialiștii muzeului – Viorel Rusu și Marius Câmpeanu – care și-au susținut tezele de doctorat în cadrul Institutului de Istorie «George Barițiu» din Cluj-Napoca al Academiei Române. Îi invităm alături de noi pe toți membrii comunității băimărene și maramureșene interesați de cunoașterea trecutului și de cercetarea științifică în domeniul istoriei”, precizează reprezentanții Muzeului.