Share
Ce spectacole puteți vedea la Teatrul Municipal Baia Mare în perioada 20-21 mai

Ce spectacole puteți vedea la Teatrul Municipal Baia Mare în perioada 20-21 mai

Ce spectacole puteți vedea la Teatrul Municipal Baia Mare în perioada 20-21 mai:

Weekendul începe cu spectacolul pentru copii ”Povestea Porcului”, după Ion Creangă, regia Radu Dinulescu – cea mai recentă producție a secției păpuși – programat sâmbătă, 20 mai, de la orele 10.00 și 11.30, la sala Teatrului de Păpuși.

Spectacolul spune povestea a doi bătrâni care decid să caute un fiu pentru a scăpa de singurătate. În drumul său, moșneagul întâlnește un fiu neobișnuit, un purcel vrăjit, pe care îl adoptă imediat. Mai mult, în poveste își face apariția un împărat care dă sfoară în țară că își va mărita prințesa cu cel care va construi un pod de aur. Porcul năzdrăvan se încumetă la această provocare și reușește. Însă un blestem cade ca trăznetul pe umerii prințesei. Urmează încercări deosebite pentru a rupe vraja.

Din distribuție fac parte actorii Carmen Bulancea, Iulian Bulancea, Camelia Blidar Strat, Alin Albu, Ruxandra Lăzărescu, Irina Oțoiu, iar vocea personajului ”bunicul” este înregistrată de Constantin Cotimanis.

Spectacolul durează o oră, iar prețul unui bilet este 10 lei.

Biletele se pot cumpăra de pe Evenimente (myticket.ro).

Sâmbătă seara, 20 mai, de la ora 19.00, Teatrul Municipal Baia Mare găzduiește concertul de muzică clasică „Wind, Water, Earth”, compozitor Dan Popescu, interpretat de celebrul violinist Alexandru Tomescu, împreună cu pianista Sînziana Mircea și violoncelistul Șerban Cazacu.

Concertul este organizat de Clubul Rotary Baia Mare, fiind urmat de o sesiune de networking cu artiștii și compozitorul. Intrarea se face pe bază de invitații, care pot fi procurate de la membrii Rotary sau de la casieria Teatrului Municipal Baia Mare, str. Crișan, nr. 8, valoarea minimă recomandată a invitațiilor fiind 170 lei. Toate fondurile rezultate după finalizarea evenimentului vor fi folosite pentru dotarea sălii de spectacole a Colegiului de Arte Baia Mare.

Duminică, 21 mai, de la ora 19.00, publicul este invitat la spectacolul ”Delfini”, o rescriere de Adina Lazăr, după ”Singurătatea pietrelor” de Flavius Lucăcel. Regia este semnată de Adina Lazăr, scenografia de Mihai Vălu și sound designul de Adrian Piciorea.

DELFINI prezintă drama unei familii cu un copil autist, situație care atrage după sine un întreg eșafodaj al luptei pentru a fi înțeles de către cei din jur. Spectacolul are o stranietate acvatică, deschizând o ușă tainică prin care pătrundem în lumea singulară a persoanelor neurodivergente, pentru care viața e dincolo de percepțiile obișnuite.

În distribuție: Raul Hotcaș, Denisa Blag, Alexandra Sabrina Vanci, Eduard Bîndiu / Andrei Dinu, Inna Andriuca și Sanda Savolszky.

Spectacolul are loc la sala mare, durează 95 de minute, iar bilete pot fi achiziționate de la casieria Teatrului sau online, de pe Evenimente (myticket.ro).


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu