Share
30 de ani de la înființarea Consiliului Județean Maramureș; Ce evenimente au loc în Baia Mare cu acest prilej

30 de ani de la înființarea Consiliului Județean Maramureș; Ce evenimente au loc în Baia Mare cu acest prilej

Azi, 1 noiembrie, începe seria de activități pentru maramureșeni, organizate pentru a marca cei 30 de ani de la înființarea Consiliului Județean Maramureș.

Începând de azi până duminică, 6 noiembrie, toate muzeele au intrare gratuită pentru toți vizitatorii.

Marți, 1 noiembrie, prima zi cu activități, va debuta cu evenimentul “Trecutul prinde viață”, de la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, în cadrul căruia vor fi prezentate replici realizate după piese antice, care au fost valorificate prin proiectele culturale “Mari civilizații ale antichității”, “Pe urmele lui Marte” și “O istorie vizuală a războinicilor”.

De la ora 10:30, în Satul de pe Deal din Baia Mare sunteți așteptați la o Șezătoare cu tema “Tradiții care ne unesc”, realizată de Centrul Școlar de Educație Incluzivă Baia Mare, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

De la ora 12:00, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie vor fi prezentate proiectele culturale și medalia aniversară “Centenarul Marii Uniri”, acordată muzeului de către Președintele României, Klaus Iohannis.

Tot de la ora 12:00, la Spitalul de Boli Infecțioase va avea loc o prezentare cu tema “Factori de risc în apariția depresiei mascate”, susținută de doctor Pop Alexandra.

Începând cu ora 13:00, în holul Palatului Administrativ din Baia Mare vor fi deschise expozițiile “Fotoetnografica”, Expoziția de carte și Expoziția Nord Literar – numere relevante și nume reprezentative ale literaturii române.

La Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” Baia Mare, maramureșenii sunt invitați la cele două evenimente “30 de cărți – 30 de repere. Consiliul Județean și implicarea în producția de carte din Maramureș” și “Gazeta administrației județene – oglinda activității Consiliului Județean Maramureș”.

De asemenea, ziua de marți aduce și un eveniment care se va desfășura online, pe pagina de Facebook și site-ul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Maramureș. “Revin acasă în Maramureș” este un eveniment în care se vor prezenta lucrările realizate de elevi în cadrul acestui proiect.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu