Share
1 octombrie – Acoperământul Maicii Domnului; Unde slujesc ierarhii cu ocazia acestei sărbători

1 octombrie – Acoperământul Maicii Domnului; Unde slujesc ierarhii cu ocazia acestei sărbători

Acoperământul Maicii Domnului este sărbătoarea rânduită de Biserică în amintirea arătării Maicii Domnului în biserica din Vlaherne.

Potrivit creștinortodox.ro, pe 1 octombrie 911 se facea priveghere in aceasta biserica, pentru salvarea cetatii care era asediata. La ora patru dimineata, Maica Domnului s-a aratat inaintea poporului, stand in vazduh si rugandu-se cu lacrimi. Sfantul Acoperamant era tinut in maini deasupra capetelor credinciosilor. In jurul ei se aflau apostolii, sfintii si mucenicii.

Sfantul Andrei cel Nebun pentru Hristos a zis catre ucenicul sau iubit, Epifanie: „O vezi, frate, pe Imparateasa si Doamna tuturor cum se roaga pentru intreaga lume?” Iar Epifanie a zis: „O vad, Parinte, si ma minunez!”.

Acesta este evenimentul pe care il prazanuieste Biserica astazi, spre a ne aminti ca prin nevointa si rugaciune, putem primi si noi, in greutatile vietii noastre, neincetatul ajutor al Maicii Domnului.

Iată care este programul ierarhilor Maramureșului și Sătmarului cu acest prilej:

  • Preasfințitul Părinte Iustin va săvârși Sfânta Liturghie la Mănăstirea Rohiiţa, Protopopiatul Lăpuș cu ocazia hramului;
  • Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul va săvârși Sfânta Liturghie la Mănăstirea Lunca Apei (Potău), Protopopiatul Satu Mare, cu ocazia hramului.

Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu