„Focurile de Paște” de la Groși - 2 ore în urmă
Sărbători binecuvântate. Mesajul președintelui CJ Maramureș, Ionel Bogdan - 2 ore în urmă
„Osima” – proză de Marian Ilea, partea a VII-a - 2 ore în urmă
Sărbători Pascale: Mesajul administratorului public al județului, Gabriel Bogdan Ștețco - 2 ore în urmă
Emisiunea ROventura, din nou în Maramureș. Pregătirile de Paște sunt în toi - 3 ore în urmă
Un nou drept pentru pacienții asigurați în sistemul de sănătate - 3 ore în urmă
Noua lege a salarizării va rotunji retribuțiile românilor - 4 ore în urmă
„Paști în Maramureș”la Sighetu Marmației - 5 ore în urmă
Polițiștii șomcuteni, gest de suflet în Vinerea Mare - 5 ore în urmă
În luna mai se sărbătoresc 10 sfinți tămăduitori - 6 ore în urmă
De ce e bun ”Bun de Maramureș”
Prin proiectul FoodChains 4 Europe (Lanțuri alimentare pentru Europa)” – finanțat prin Programul Interreg Europe și implementat de Consiliul Județean Maramureș în calitate de partener, în perioada 2017-2021 – se urmărește dezvoltarea și inovarea produselor locale și a producătorilor din cadrul lanțului alimentar. În acest proiect sunt implicate cinci regiuni : Greater Manchester (Marea Britanie), Varna (Bulgaria), Flevoland (Olanda), Maramureș (România) și Emilia-Romagna (Italia). În cadrul acestui proiect a apărut inițiativa ”Bun de Maramureș”. Marca ”Bun de Maramureș” a fost înregistrată, a fost rezervată denumirea Asociația ”Bun de Maramureș” și s-au organizat deja două ediții ale Târgului ”Bun de Maramureș”. Asociația ”Bun de Maramureș” urmează a se înființa până la sfârșitul anului și va trebui să-și asume rolul de a identifica produsele locale și producătorii maramureșeni care să aibă reprezentativitate, autenticitate și să aducă plus-valoare. Dar și de a stabili niște beneficii concrete pentru protejarea și promovarea produselor locale valoroase. ”În Maramures sunt 65 de producători tradiționali înregistrați, dar interesul a scăzut pentru că în piețe, la vânzare, nu se face nici o diferență între produsele certificate ca tradiționale și restul produselor, nu există niciun fel de facilități sau o departajare” – a precizat precizat Virgil Tânțaș, directorul Direcția pentru Agricultură Județeană Maramureș.
Pentru stabilirea liniilor de acțiune, la finalul lunii iunie a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanți ai conducerii CJ, Mihaela Lițe (managerul de proiect, șef al Biroului de Relații Internaționale a CJ), precum și reprezentanți ai mai multor instituții: Direcția pentru Agricultură Județeană Maramureș, Direcția Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Maramureş, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş, GAL Valea Izei-Moisei, GAL Maramureș Vest, GAL Mara Natur, CDIMM Maramureș, WWF România, Asociația EcoLogic, ASSOC Baia Mare, Prod Impex Baguette SRL, Andana Pan Baia Mare SRL, Ferma Zootehnică SRL, precum și UTCN Cluj-Napoca – Centrul Universitar Baia Mare.