Locuri de muncă în Maramureș - 24 minute în urmă
Feeria de Crăciun la LPS Baia Mare – gimnastică ritmică și emoții de sărbători - 58 minute în urmă
Concert de colinde la Muzeul Județean de Mineralogie din Baia Mare - 1 oră în urmă
Colinde maramureșene la Gala Fanatik: Grupul Vocal Maramureș, coordonat de prof. Monica Șandor, în premieră în Capitală - 2 ore în urmă
Cadou de aniversare: Adrian Gașpar a obținut trofeul Festivalului „Dorințelor din Globul Fermecat” - 2 ore în urmă
Școlile din Țara Lăpușului, reunite în cadrul Festivalului „Colind la Nașterea Domnului”, ediția a XIX-a - 2 ore în urmă
Asociația pentru Ambulanță Maramureș organizează o seară de magie la Casa de Cultură a Sindicatelor din Baia Mare - 2 ore în urmă
„Arta ca formă de justiție – Perpetuarea memoriei prin artă”, la Memorialul din Sighet - 2 ore în urmă
O seară cu suflet – Cristian Buică aduce colindele și folk-ul la Baia Mare - 3 ore în urmă
Parohia Săcălășeni va găzdui a IV-a ediție a Concertului tradițional de colinde „Din Altarul Cerului” - 4 ore în urmă
De ce e bun ”Bun de Maramureș”
Prin proiectul FoodChains 4 Europe (Lanțuri alimentare pentru Europa)” – finanțat prin Programul Interreg Europe și implementat de Consiliul Județean Maramureș în calitate de partener, în perioada 2017-2021 – se urmărește dezvoltarea și inovarea produselor locale și a producătorilor din cadrul lanțului alimentar. În acest proiect sunt implicate cinci regiuni : Greater Manchester (Marea Britanie), Varna (Bulgaria), Flevoland (Olanda), Maramureș (România) și Emilia-Romagna (Italia). În cadrul acestui proiect a apărut inițiativa ”Bun de Maramureș”. Marca ”Bun de Maramureș” a fost înregistrată, a fost rezervată denumirea Asociația ”Bun de Maramureș” și s-au organizat deja două ediții ale Târgului ”Bun de Maramureș”. Asociația ”Bun de Maramureș” urmează a se înființa până la sfârșitul anului și va trebui să-și asume rolul de a identifica produsele locale și producătorii maramureșeni care să aibă reprezentativitate, autenticitate și să aducă plus-valoare. Dar și de a stabili niște beneficii concrete pentru protejarea și promovarea produselor locale valoroase. ”În Maramures sunt 65 de producători tradiționali înregistrați, dar interesul a scăzut pentru că în piețe, la vânzare, nu se face nici o diferență între produsele certificate ca tradiționale și restul produselor, nu există niciun fel de facilități sau o departajare” – a precizat precizat Virgil Tânțaș, directorul Direcția pentru Agricultură Județeană Maramureș.
Pentru stabilirea liniilor de acțiune, la finalul lunii iunie a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanți ai conducerii CJ, Mihaela Lițe (managerul de proiect, șef al Biroului de Relații Internaționale a CJ), precum și reprezentanți ai mai multor instituții: Direcția pentru Agricultură Județeană Maramureș, Direcția Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Maramureş, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş, GAL Valea Izei-Moisei, GAL Maramureș Vest, GAL Mara Natur, CDIMM Maramureș, WWF România, Asociația EcoLogic, ASSOC Baia Mare, Prod Impex Baguette SRL, Andana Pan Baia Mare SRL, Ferma Zootehnică SRL, precum și UTCN Cluj-Napoca – Centrul Universitar Baia Mare.















