Programul supermarketurilor de sărbători - 25 minute în urmă
Programul muzeelor din Baia Mare, de sărbători - 38 minute în urmă
Penurie de asistenți medicali la Spitalul Județean - 2 ore în urmă
Conducerea TBC dorește înființarea de noi specialități - 3 ore în urmă
Primele vești din partea medicilor care l-au operat pe Florin Piersic, după ce marele actor a ajuns de urgență la spital - 3 ore în urmă
Maia Morgenstern, la împlinirea a 62 de ani de viață și 31, de carieră în cinematografie - 4 ore în urmă
Caritabil: Concert Pascal susținut de Corala „Armonia” Baia Mare pentru copiii Centrului de zi „Sfinții Brâncoveni” din Desești - 4 ore în urmă
Cuptorul tradițional din Muzeul Satului Baia Mare, pus la dispoziția celor care vor să-și pregătească bucatele pentru Paști - 4 ore în urmă
Minerii construiau în urmă cu 87 de ani, o biserică pe Valea Roșie - 4 ore în urmă
Salvamont Maramureș: recomandări pentru pasionații de drumeții - 5 ore în urmă
Numărul absolvenților de liceu care s-au ales cu toxiinfecții alimentare după banchet a ajuns de la 20 la 50
Numărul absolvenților de liceu care s-au ales cu toxiinfecții alimentare după banchetul de absolvire a ajuns la 50. Aceștia au petrecut la un restaurant din Baia Mare cu 10, respectiv 11 zile în urmă. În cazul a cinci dintre tineri s-a confirmat infecția cu Salmonella.
”Nu avem alte informații decât că numărul cazurilor a crescut de la 20 la 50. Probele sunt în curs de investigare, iar la cinci persoane rezultatele confirmă infecția cu Salmonella. Investigațiile continuă. Probele sunt în lucru și la noi și la Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Maramureş”, a arătat Carmen Sima, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Maramureș.
Simptomele infecției cu Salmonella sunt, de obicei, gastro-intestinale: diaree (uneori cu sânge), febră, greață, vomă, crampe abdominale.
Având în vedere apariția în cursul lunii mai a unor focare suspecte de toxiinfecție, DSP Maramureș atrage atenția că la primele manifestări de boală pacientul trebuie să se prezinte de urgență la medic, deoarece formele foarte severe pot duce la deces. În plus, unitățile de alimentație publică trebuie să respecte măsurile de prevenire, constând în identificarea și neutralizarea surselor de infecție, respectarea regulilor de igienă și manipularea corespunzătoare a alimentelor.
Sursa foto: newsromania.net
Citește și: Absolvenții de colegiu, de la banchet total la pat de spital
1 Comentariu în această postare
G.B
H.R. Salmonella,podul pietonal de la Kaufland zboara nu si avioanele de pe Aeroport.Oras mic probleme mari.Neseriozitate si lipsa de profesionalism.