Share
Nouă șansă la viață: Din județul Maramureș, a salvat alți pacienți din țara noastră! Inima Dariei va bate, de acum, în pieptul unei doctorițe!

Nouă șansă la viață: Din județul Maramureș, a salvat alți pacienți din țara noastră! Inima Dariei va bate, de acum, în pieptul unei doctorițe!

Nouă șansă la viață: Din județul Maramureș, a salvat alți pacienți din țara noastră! Inima Dariei va bate, de acum, în pieptul unei doctorițe!

Daria va trăi prin viețile salvate de ea. Inima Dariei C., din Berbești, tânăra rănită în teribilul accident de la Berbești, din zorii zilei de Sâmbăta Mare, va bate pentru o tânără absolventă de Medicină. Dezvăluirea a fost făcută de medicul Horațiu Suciu, cel care a făcut transplantul.

„Două transplanturi de cord, în două zile. Săptămâna luminată a adus viață la Târgu Mureș. Din nou. Un pacient clujean, în vârstă de 30 de ani, era internat de două luni la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară de la IUBCvT Târgu Mureș. Am încercat diferite variante care să îi amelioreze starea, însă parcă nu se arăta soluția salvatoare. A venit însă în marțea de după Paști. Un donator de 50 ani aflat în București este cel de la care a fost prelevat cordul care i-a dat tânărului clujean speranța și viața.

Stăteam, după transplant, în biroul meu de la Institut, bucuros că zilele acestea au fost într-adevăr bune, măcar pentru un om din 8 miliarde.
Și a sunat telefonul…Un accident de la Baia Mare provocase decesul unei fetițe de 16 ani. Cumplită, de neînchipuit durerea familiei, care a avut bunătatea de a-și transforma tragedia în viată. Și astfel, o domnișoară de 24 de ani, a primit astăzi mai tânărul cord. Ea este absolventă de Medicină și până acum câteva ore nu își alesese specializarea pentru Rezidențiat. Nu știu care va fi până la urmă aceasta, dar sigur ea va fi medic și va salva alte vieți.

Acum e târziu. Văd, de la fereastra biroului meu, lumini în oraș. Mă gândesc la colegii mei. Am realizat, împreună cu ei, două transplanturi de cord, în două zile. Nu știu dacă sunt eroi, dar sigur sunt ca un vânt puternic ce au suflat în velele navei vieții unor oameni care au în față noi orizonturi. Mă înclin în fața lor. Iar celor care au avut puterea de a dona cordul membrilor decedați ai familiilor lor, le mulțumesc. Sunt surorile și frații de viață, care au donat speranța și au desăvârșit iubirea de oameni. Să aveți o seară liniștită…”, arată medicul Horațiu Suciu, din cadrul Spitalului Județean Târgu Mureș.

C.Ț.

Citește și

Nenorocirea care a șocat, de Paști, Maramureșul: Daria, tânăra rănită grav, în ajunul sărbătorilor, la Berbești, s-a stins din viață marți seară!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Cuciureanu Maria

    D-zeu să îi dea odihnă veșnică,iar părinților multă putere de trece peste această tragedie. Cuvintele nu pot exprima nici durerea celor ce au pierdut o ființă dragă și nici bucuria celor ce au revenit la normal. D-zeu să fie cu noi toți ❤️😘🙏🕯️

    Răspunde

Lasă un comentariu