Share
Eco Maramureș: Ariile naturale protejate aduse în atenția turiștilor

Eco Maramureș: Ariile naturale protejate aduse în atenția turiștilor

În aceste zile, Asociația Ecologic finalizează cu succes proiectul „Valorificarea potențialului turistic al ariilor naturale protejate din destinația Eco Maramureș”.

„Un proiect de suflet în cadrul căruia au fost recondiționate traseele turistice care accesează ariile naturale protejate din destinația noastră de ecoturism și infrastructura interpretativă amplasate în acestea.

Pentru promovarea turismului „prieten cu natura” au fost realizate hărți turistice de buzunar care prezintă patrimoniul natural ocrotit în rezervațiile Creasta Cocoșului, Lacul Morărenilor,Tăurile Chendroaiei, Cheile Tătarului, Iezerul Mare, Pădurea Crăiască și Tăurile de la Hoteni. Aceste materiale oferă informații complete privind zonele cu statut de protecție – speciile ocrotite, elemente de unicitate, căi de acces, trasee marcate, activități ce se pot desfășura în teritoriu, precum și servicii turistice disponibile în zonă – cazare și locuri de servit masa.

Hărțile turistice realizate vor fi disponibile la Centrele de Informare Turistice din destinația Eco Maramureș și la pensiunile membre în rețeaua locală de ecoturism.

Proiectul „Valorificarea potențialului turistic al ariilor naturale protejate din destinația Eco Maramureș”, este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România în cadrul Programului Spații Verzi, Componenta Arii Naturale Protejate” – transmite Asociația Ecologic.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu