Share
Se împlinesc 10 ani de când Bartolomeu Anania – primul mitropolit al Mitropoliei Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului – a plecat la cele veșnice

Se împlinesc 10 ani de când Bartolomeu Anania – primul mitropolit al Mitropoliei Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului – a plecat la cele veșnice

Astăzi, 31 ianuarie, se împlinesc 10 ani de la adormirea întru Domnul a vrednicului de pomenire Bartolomeu Anania, primul mitropolit al Mitropoliei Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului.

Mitropolitul Bartolomeu Anania s-a născut la data de 18 martie 1921. La 21 ianuarie 1993, după moartea Arhiepiscopului Teofil Herineanu, a fost ales arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului. Hirotonirea întru arhiereu și instalarea în Catedrala Ortodoxă a Clujului a fost oficiată de către Patriarhul Teoctist în data de 7 februarie 1993, înconjurat fiind de un sobor de ierarhi și de o mare mulțime de credincioși.

În data de 2 martie 2006 Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a ridicat pe Arhiepiscopul Bartolomeu la rangul de Mitropolit al Mitropoliei Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului.A fost instalat oficial ca mitropolit la 25 martie 2006 de către un sobor de ierarhi în frunte cu Patriarhul Teoctist al României.Mitropolitul Bartolomeu a luat calea veşniciei în anul 2011, în data de 31 ianuarie, fiind înmormântat în cripta ierarhilor de la demisolul Catedralei mitropolitane din Cluj.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu