Zilele Insuficienței Cardiace - 33 minute în urmă
Mătușa Călină și mătușa Anuța din Vișeu de Jos, despre pregătirea sărbătorilor pascale în Maramureș - 50 minute în urmă
Ce simbolizează „trecerea pe sub masă”, care are loc în Vinerea Mare, în biserică - 51 minute în urmă
Vinerea Mare este zi de doliu pentru creștinătate - 1 oră în urmă
Olimpiada Națională a Sportului Școlar la Fotbal Fete: Școala Giulești, campioană la nivel interjudețean, la U12 - 2 ore în urmă
Îndrumări părintești ale Preasfințitului Iustin pentru preoții, consiliile parohiale și credincioșii din Episcopia Maramureșului și Sătmarului înainte de Învierea Domnului! - 2 ore în urmă
3 mai – Ziua Mondială a Libertății Presei - 12 ore în urmă
Un primar de excepție: Simion Pop, fiu al localității Budești, Maramureș - 16 ore în urmă
Elevii maramureșeni, rezultate deosebite la Olimpiada de Chimie - 17 ore în urmă
Apel umanitar: Să donăm și să ne rugăm pentru Cristina Conț, o tânără grav rănită în urma unui accident - 18 ore în urmă
Util: Coronavirusul nu se transmite prin mâncare; se recomandă, totuși, spălați bine fructele și legumele!
Ministerul Sănătății a arătat că, până în prezent, nu a fost raportat nici un caz de transmitere a coronavirusului prin intermediul mâncării.
Înainte de a pregăti mâncarea sau de a mânca este foarte important să ne spălăm pe mâini minimum 20 – 30 de secunde (cam cât durează să cântăm prima strofă din Deșteaptă-te Române!). În plus, se recomandă să spălați bine fructele și legumele.
„Este de așteptat ca prepararea termică riguroasă a alimentelor să elimine riscul de infectare al acestora. Principalul mod de transmitere a infecției cu noul coronavirus este de la persoană la persoană. Transmiterea prin contactul cu suprafețe contaminate este și ea posibilă” – au explicat reprezentanții Ministerului Sănătății.
2 Comentarii în această postare
Magda
Este o contradicție: dacă corona rezista pe suprafețe, de ce nu reprezintă o mare problema legumele și fructele? Și pe ele se pune mâna ( și chiar foarte multe…) ! Daca noi trebuie să ne spălăm 30 sec cu apa și săpun, de ce in cazul lor este suficientă doar apa ( mă rog, cu mai multă insistență)? Nu le fierbem pe toate : portocale, lamai, ridichi , salate etc
Emanuel
După ce le cumpărați, le puteți lăsa așa timp de câteva zile, apoi le puneți în soluție cu apă și bicarbonat 15-20 de minute, apoi le consumați. Așa am auzit și eu.