Share
Bărbat de pe Calea Mireșului, transportat cu izoleta la spital; coronavirusul nu s-a confirmat

Bărbat de pe Calea Mireșului, transportat cu izoleta la spital; coronavirusul nu s-a confirmat

Isteria generată de coronavirus ține în alertă autoritățile maramureșene. În cursul zilei de vineri, s-a înregistrat o solicitare pentru transportul unei persoane de pe Calea Mireșului din orașul Șomcuta Mare, fără contact apropiat cu un caz confirmat sau cetățean izolat la domiciliu. Bărbatul a fost transportat cu izoleta până la spital, până la verdictul medicilor.

„Diagnosticul pus de medici este de bronhopneumopatie obstructivă cronică, o afecțiune pulmonară ce determină obstrucție alveolară și traheobronșică, ca urmare a fumatului excesiv. La telefon s-a anunțat febră și insuficiență respiratorie. Conform procedurii, pacienții cu BPOC sunt în categorie de risc și de a avea complicații majore la infecții” – a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

În altă ordine de idei, de la 07.15 până la 19.15 au intrat în țară 29 de maramureșeni care au declarat că vin din Italia. Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în țara noastră a ajuns la nouă, după ce autoritățile au confirmat vineri alte două cazuri de coronavirus în România. Primul – un bărbat de 51 de ani, din județul Olt, care a intrat în contact cu bărbatul de 71 de ani, din Suceava, diagnosticat cu COVID-19 după ce s-a întors din Italia. Al doilea – un bărbat de 40 de ani din Hunedoara. La nivel național se află în carantină 22 persoane, pentru alte 12.619 de persoane fiind dispusă măsura autoizolării la domiciliu. Până la această oră au fost prelevate și analizate 734 probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecția cu COVID-19.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu