Share
Maramureșeanul transportat cu izoleta la Infecțioase a fost diagnosticat cu gripă sezonieră

Maramureșeanul transportat cu izoleta la Infecțioase a fost diagnosticat cu gripă sezonieră

A fost stare de alertă în Baia Mare în cazul unui bărbat în vârstă de 34 de ani întors din Italia. El a fost transportat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase în cursul serii de 3 martie.

Maramureșeanul a venit în țară din localitatea Rovento, situată lângă Trento, în regiunea italiană Tirolul de Sus. Întrucât el nu a venit dintr-o zonă de risc, el nu a fost izolat la domiciliu. El era afebril, fără simptomatologia aferentă COVID-19, însă prezenta dureri de gât, vărsături și diaree, manifestări care lipsesc la coronavirus.

Pentru a fi luate toate măsurile de precauție, autoritățile au luat în calcul scenariul cel mai pesimist. Ca atare, bărbatul a fost imediat preluat de la domiciliul său din zona centrală a municipiului, cu o izoleta, de un echipaj SMURD, și transportat la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare. Din fericire, însă, în urma investigațiilor medicale, el a fost diagnosticat cu gripă sezonieră.

În altă ordine de idei, în cursul zilei de marți, prin PTF Petea, au intrat în țară 13 maramureșeni. Trebuie spus că, în prezent, în Maramureș sunt izolate la domiciliu 358 de persoane, statistică ce include membrii familiilor. Nicio persoană nu se află în carantină. În ceea ce privește maramureșeanul în vârstă de 45 de ani, diagnosticat cu COVID-19, el este în continuare internat în Cluj, starea sa fiind stabilă.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu