Share
CS Minaur începe seria amicalelor cu un meci pierdut pe sintetic și cu 5 jucători în teste

CS Minaur începe seria amicalelor cu un meci pierdut pe sintetic și cu 5 jucători în teste

CS Minaur Baia Mare a început sâmbătă seria amicalelor de pregătire a returului Ligii a 3-a. Cu intenția declarată de a promova, echipa condusă de Dorin Toma testează pe bandă rulantă jucători cu care să întărească toate compartimentele.

CS Minaur – ACS Unu FC Gloria Bistrița 2-3 (2-2)

În primul meci băimărenii i-au avut adversari pe colegii de serie de la Gloria Bistrița. Așa cum face de fiecare dată în amicale, Dorin Toma a jucat cu două echipe diferite în cele două reprize, oferind minute egale și celor 3 portari, Dombradi, Gudea și Juhasz. Partida s-a jucat pe terenul sintetic din comuna Iclod (jud. Cluj) și a fost câștigată de bistrițeni cu 3-2, după ce la pauză a fost 2-2. Gloria a marcat prima în min. 3 prin Curtuiuș. Batin a egalat în min. 22, marcând primul gol la noua sa echipă. Bistrițenii au punctat din nou, prin Stoianof (32), iar Raul Hășmășan a egalat pentru băimăreni, în penultimul minut de joc al primei reprize. Curtuiuș a făcut dubla, stabilind scorul final (2-3) în min. 54.

CS Minaur – prima repriză: Dombradi (30, Gudea) – Duruș, Prunescu, Thomas Garos, Pamfile, C. Tutuța, Vaștag, Hășmășan, Bedea, Bud, Batin.

CS Minaur – repriza a doua: Gudea (60, Iuhasz) – Lihet (70, Groza), Lupu, Oșan, Szekely, Coroian, Șter, Alain Logombe, Giurgiu, Onțel (63, Bococi), Dwayne (81, Yaya Zoua)

Au lipsit de la meciul de sâmbătă Bogdan Piper (gripă severă), Brian Lemac (ușoară accidentare la gleznă) și David Simion, care se află în recuperare, dar face deja alergări și va reveni curând la antrenamente.

Jucători în probe

Mai mulți jucători se află în teste zilele acestea la Minaur Baia Mare. Dintre cele 5 nume noi rulate în primul meci de pregătire, deocamdată se pare că doar Raul Hăjmășan a dat satisfacție, conducerea tehnică urmând să dea verde semnării unui contract cu jucătorul de 19 ani adus de la Viitorul Tg. Jiu. Ceilalți fotbaliști testați sunt fundașul central Thomas Garos (Grecia), atacantul Dwayne van Dooren(19 ani, VVV Venlo U21, Olanda), mijlocașul central Alain Logombe (29 ani, US Creteil, Franța) și mijlocașul defensiv Andrei Vaștag (25 ani, Metalurgistul Cugir), fiul cel mic al renumitului pugilist român Francisc Vaștag.

Raul Hăjmășan (19 ani) este un mijlocaș ofensiv, un decar veritabil, care a crescut la Gaz Metan Mediaș, fiind declarat în 2018 cel mai bun jucător al finalei Campionatului Național U19, pierdută de medieșeni în favoarea celor de la CSU Craiova. El vine de la divizionara secundă Viitorul Târgu Jiu. Acolo a fost coleg cu Darius Buia și a prins post de titular o singură dată, fiind introdus apoi câteva minute pe final de partidă în alte 4 meciuri. El fi poate fi o soluție importantă pentru Dorin Toma, în condițiile în care acesta e obligat să joace fiecare meci cu cel puțin 3 juniori.

Un alt jucător ce ar putea întări departamentul median, dacă primește „verde” din partea staffului tehnic, este Andrei Vaștag, fiul fostului pugilist Francisc Vaștag. Andrei are 25 de ani și a mai trecut în carieră pe la FC Viitorul Constanța, dar și pe la Dinamo București. Ultima dată a evoluat la Metalurgistul Cugir, cu care a încheiat relațiile contractuale în această iarnă.

Despre cei trei jucători străini informațiile sunt relativ sărace. Francezul Alain Logombe (29 ani) este un mijlocaș cu veleități defensive, născut în Republica Democrată Congo, care a jucat în special în ligile inferioare din Franța, cu un popas de un an în prima ligă din Cipru. Dwayne van Dooren e o posibilă soluție pentru necesarul de juniori, însă compartimentul ofensiv e deja suprasaturat. În schimb, numele grecului Thomas Garos pare a fi o enigmă chiar și pentru „Google search”.

Următorul amical al echipei băimărene va fi tot pe terenul sintetic din Iclod, pe 31 ianuarie, adversară fiind tot Gloria Bistrița.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu