Share
Sigheteanul Alin Ierima va reprezenta județul la finala concursului internațional Trimarium din Polonia

Sigheteanul Alin Ierima va reprezenta județul la finala concursului internațional Trimarium din Polonia

Finaliștii maramureșeni ai Concursului Trimarium, ediția 2022, s-au reunit zilele trecute, iar în cadrul întâlnirii a fost anunțat și câștigătorul care va reprezenta Maramureșul la finala internațională din Polonia.

Este vorba despre Alin Ierima, din Sighetu Marmației, student la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Acesta va merge la întâlnirea finală din Polonia, având cel mai mare rezultat din țară.

La concurs au participat aproximativ 140 de reprezentanți din România, dintre care peste 40 sunt din Maramureș. România a avut 20 de câștigători, dintre care 7 sunt maramureșeni.

Concursul internațional de cunoștințe despre geografia, istoria și cultura țărilor care fac parte din Inițiativa celor Trei Mări, Trimarium, ediția 2022, a avut loc în data de 8 iunie și s-a desfășurat în toate limbile naționale ale partenerilor.

Autoritățile județene sunt partener susținător în proiectul Trimarium pentru al doilea an consecutiv, ca urmare a colaborării de succes în cadrul proiectului Trimarium 2021. Acest parteneriat a fost inițiat ca urmare a relațiilor de înfrățire cu Voievodatul Podkarpackie (Republica Polonă).


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu