Share
Proiecte băimărene premiate la Gala Tineretului (GALERIE FOTO)

Proiecte băimărene premiate la Gala Tineretului (GALERIE FOTO)

Gala Tineretului din România a ajuns anul acesta la a 5-a ediție. Parte integrantă din manifestările proiectului Capitala Tineretului din România, Gala a prilejuit premierea celor mai bune proiecte și inițiative cu și pentru tineri din România. S-au acordat premii la următoarele 12 categorii: antreprenoriat, cultură, implicare civică și voluntariat, incluziune socială, învățare nonformală, internațional, mediu, sănătate, precum și pentru cele mai active centre culturale studențești, centre de tineret și direcții județene de tineret și sport. Distincțiile au fost acordate în prezența autorităților locale și județene, dar și a miniștrilor Ioana Bran (Tineret și Sport) și Sorina Pintea (Sănătate) și a câtorva secretari de stat din  cadrul MTS.

Dintre proiectele maramureșene ajunse în finală au luat premiul întâi „Festivalul de Nonformal” al Asociației DEIS Baia Mare și „Iubim muntele” al Asociației CAVNICarii. Locuri secunde au ocupat alte proiecte, precum Festivalul de artă stradală urbană „Beyond The Wall” – Interact Club Baia Mare, Donează sânge, salvează vieți! – Asociația Rotaract Club TEAM Baia Mare și Baia Mare Beach Handball Challenge – Club Sportiv Marta.

Iași – viitoarea Capitală a Tineretului din România

Comisia pentru Guvernanța titlului de Capitala Tineretului din România, alături de Primăria Baia Mare și Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureș, au anunțat la finalul galei orașul desemnat Capitala Tineretului din România 2019-2020. Au candidat Roman, Brașov și Iași, iar căștigător a fost desemnat proiectul #rISeUP! al Iașiului. Conceptul câștigător care a adus titlul la Iași, este bazat pe un buget consolidat estimat la aproximativ 500.000 de euro. Mandatul noii Capitale a Tineretului își va produce efectele în perioada 2 mai 2019 – 1 mai 2020.

Cu acest prilej, primarul municipiului a anunțat intentia de a depune candidaturii Băii Mari pentru titlul de Capitala Tineretului European 2022.

Rafael HEKMAN

Lasă un comentariu