Share
Pasiune inedită: O tânără maramureșeancă a transpus Mănăstirea Rohia și pe ÎPS Justinian în tablouri realizate din mărgele (FOTO)

Pasiune inedită: O tânără maramureșeancă a transpus Mănăstirea Rohia și pe ÎPS Justinian în tablouri realizate din mărgele (FOTO)

Recent, pe rețelele de socializare am văzut două tablouri foarte frumoase. Unul cu Mănăstirea Rohia, iar altul cu Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian Chira. Acestea nu erau simple fotografii înrămate, nici pictate, ci realizate din mărgele.

Cea care le-a realizat, Olimpia Cîmpean, este din Târgu Lăpuș și are 29 de ani. Pentru că tehnica ni s-a părut inedită, am rugat-o să ne spună câteva cuvinte despre această pasiune.

„Mama mea lucrează goblenuri (cu ață) de câțiva ani. Acestea pe care le fac eu sunt tot goblenuri doar că sunt cu mărgele.

Plăcându-mi lucrurile migăloase și care necesită o concentrare mare, am încercat oarecum să o copiez pe mama mea, iar tot căutând pe internet tipuri de goblenuri am descoperit că se pot face și așa cu mărgele. Mi s-au părut mult mai interesante și am văzut ca sunt și mai rare.

Pasiunea o am de mulți ani, dar pentru goblenurile cu mărgele am dezvoltat-o mai mult de când a început pandemia” – a declarat Olimpia.

De asemenea, aceasta spune: „Timpul pe care îl aloc unui tablou de 30/40 cm, de exemplu, este de două săptămâni, asta dacă lucrez cam 8 ore pe zi. Mărgele au forma pătrată și se numesc, de fapt, diamante. Lucrarea numindu-se mozaic cu margele sau goblen cu diamante”.

Tânăra precizează că aceste două tablouri și încă unul în care apare cu soțul său (foto jos) sunt primele pe care a reușit să le finalizele până acum, iar în lucru mai are câteva.

O felicităm pentru munca depusă și îi dorim mult succes în continuare!

L.C.H.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu