Share
Victoria Maria Petrenciuc a adus în Maramureș trofeul Festivalului-concurs „Cununița din Murgeni-ziua cântecului popular” (VIDEO)

Victoria Maria Petrenciuc a adus în Maramureș trofeul Festivalului-concurs „Cununița din Murgeni-ziua cântecului popular” (VIDEO)

Recent, în mediul online s-a desfășurat ediția a III-a a Festivalului–concurs regional și interjudețean de muzică populară-vocal pentru elevi, la care au participat 227 de copii și tineri din toată țara, printre aceștia aflându-se și maramureșeni.

Potrivit vremeanoua.ro, participanții au fost foarte talentați, jurizarea grea, iar în cele din urmă marele trofeu a fost câștigat de maramureșeanca Victoria Maria Petrenciuc, care a interpretat două melodii – o baladă și un cântec ritmat (video jos). Premierea a avut loc tot online, pe 24 iunie.

La doar 11 ani, Victoria Maria Petrenciuc din localitatea Lăpuș a participat la numeroase concursuri și festivaluri, obținând trofee, dar și premii I și II. Face canto de trei ani, în Baia Mare și la Clubul Copiilor din Târgu Lăpuș, profesori cordonatori fiind Adela Șanta, Ana Maria Gherghel și Marcel Both.

„Moștenesc dragostea pentru muzică de la bunicul patern. Sunt foarte fericită că am câștigat atâtea premii, iar pe viitor, dacă Dumnezeu îmi ajută, aș vrea să mă fac cântăreață și profesoară de muzică”, a declarat, pentru DirecMM.ro, Victoria Maria Petrenciuc.

1 Comentariu în această postare

  1. Organizez împreună cu soția acest festival din anul 2018, cu mare drag pentru folclor, dar în special pentru copiii talentați și care încă mai vor să ducă tradiția, obiceiurile, portul, graiul și cântecul popular în viitor pentru următoarele generații. Cu mare drag am premiat-o pe această fetiță frumoasă și talentată, pot spune că am avut emoții (poate ca și ea), până la deliberarea juriului, deoarece o remarcasem la audiții, însă nefiind în juriu, nu am știut cine va fi cea care va câștiga Trofeul.Va primi și o cupă pentru a se marca că este totuși marea câștigătoare, dar mai presus de toate a câștigat sufletul multor oameni de folclor din zona mea și sper din toată România. Îi dorim cale frumoasă pe portativele muzicii populare! Cu mare drag familia de profesori Buța!

    Răspunde

Lasă un comentariu