Share
UNICAT ÎN LUMEA HANDBALULUI MONDIAL: Cristina Neagu, singura aleasă de patru ori drept cea mai bună jucătoare din lume (VIDEO)

UNICAT ÎN LUMEA HANDBALULUI MONDIAL: Cristina Neagu, singura aleasă de patru ori drept cea mai bună jucătoare din lume (VIDEO)

Chiar dacă s-a accidentat grav la Campionatul european  de handbal feminin de la sfârșitul anului trecut, Cristina Neagu a fost declarată cea mai bună jucătoare a lumii în 2018, titlul la masculin revenindu-i  lui Mikkel Hans.

Deși în Franța nu a putut ajuta până la capăt naționala noastră, au fost destule alte atuuri pentru care Cristina Neagu a primit pentru a patra oară acest titlu, după cele din 2010, 2015 şi 2016 ,

Anul trecut Cristina Neagu a câștigat titlul de golgheteră a Ligii Campionilor (pentru a doua oară în carieră), cu 110 goluri și a devenit  cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European, cu   237 de goluri înscrise. Neagu a cucerit medalia de bronz cu CSM Bucureşti în Liga Campionilor, fiind  nominalizată și în echipa ideală a competiţiei  (pentru a patra oară consecutiv), pe postul de inter stânga.

Ținând cont că în 2017 titlul  nu s-a acordat, se poate spune că interul stânga Cristina Neagu a obținut consecutiv ultimele trei titluri acordate. Oricum, în acest sport   ea e singura care are patru titluri, fiind urmată de handbaliștii Mikkel Hans și Nikola Karabatic, cu câte trei titluri

 

Lasă un comentariu