Share
Trei medalii de aur și una de argint pentru elevii români la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori

Trei medalii de aur și una de argint pentru elevii români la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori

Elevii români au obţinut trei medalii de aur şi o medalie de argint la a treia ediţie a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori, care s-a desfăşurat în perioada 23 – 29 august la Maribor (Slovenia).
Medaliile de aur au fost adjudecate de Alexandru Luchianov (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Luca Perju-Verzotti (clasa a IX-a/Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti) şi Alexandru Raul Todoran (clasa a VII-a/Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu” din Orăştie, jud. Hunedoara). Medalia de argint i-a revenit lui Mihnea Andreescu (clasa a VIII-a/Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti). La competiţie au participat 90 de elevi din 24 de ţări.

Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori este organizată după regulile şi standardele Olimpiadei Internaţionale de Informatică. Potrivit regulamentului, pot fi înscrişi elevi din învăţământul secundar, cu vârsta de până la 15 ani, fiecare echipă având doi profesori coordonatori şi maxim 4 elevi.

Foto: Facebook / Ministerul Educației Naționale

Lasă un comentariu