Share
TRANSFER DE SENZAȚIE. Sorin Șerban (Minerul Baia Mare): din Liga 3 la FCSB, pentru 100.000 de euro și 15% dintr-un viitor transfer

TRANSFER DE SENZAȚIE. Sorin Șerban (Minerul Baia Mare): din Liga 3 la FCSB, pentru 100.000 de euro și 15% dintr-un viitor transfer

FCSB avea mare nevoie de un  fundaș stânga. A rezolvat problema, transferându-l de la Minerul Baia Mare pe talentatul fotbalist de 19 ani, Sorin Șerban. Condițiile oficiale ale transferului: a fost adus la FCSB pentru 100.000 de euro si 15% dintr-un viitor transfer. El a semnat un contract pe 5 ani, iar pentru întocmirea actelor a venit în Baia Mare președintele clubului bucureștean, Valeriu Argăseală. Sorin Șerban poate debuta chiar în weekendul viitor, în meciul cu cei de la Astra.

Visul american în varianta românească

Sorin Șerban trăiește visul american în varianta românească: din Liga 3 (Minerul Baia Mare) în Liga 1, la continuatoarea celebrei Steaua.  Iată în câteva rânduri succinte cum se poate petrece așa ceva. S-a născut în 17 martie 2000 în Baia Mare, a făcut primii pași în fotbalul de performanță în 2007, fiind legitimat la CS Mara 2010 Baia Mare, primul lui antrenor fiind Robert Mezei. Cinci ani mai târziu, se transferă la Sporting Recea (antrenor Dănuț Sabou). În sezonul 2016-2017, este împrumutat la Viitorul Ulmeni, avându-l ca antrenor pe Dorin Toma. Din vara anului trecut a devenit jucătorul echipei Minerul Baia Mare, pe postul de fundaș stânga. În aceste perioade, Sorin Șerban a fost și component al echipei naționale la mai multe categorii de vârstă. Din vara acestui an este jucătorul unei multiple campioane.

”Sunt bucuros că am făcut un pas important în cariera mea și că am ajuns la cel mai titrat club din România. Consider că sunt pregătit să fac față cerințelor Ligii 1 și sunt hotărât să muncesc mult pentru a ajuta echipa să-și îndeplinească obiectivele. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui transfer, iar fostei mele echipe îi țin pumnii să promoveze în Liga 2. Îi mulțumesc antrenorului Dorin Toma pentru că a avut încredere în mine și m-a ajutat să ajung la acest nivel, să fac pasul spre Liga 1” – a declarat Sorin Șerban pentru site-ul echipei de la care tocmai pleacă.

 

Antrenorul Dorin Toma îl vede titular și la naționala mare

”Lumea trebuie să știe ca el e fundașul stânga al naționalei sub 19 ani. Acoperă toată partea stângă fara niciun fel de problema. Are calități fizice și are o foarte bună biomecanică a lovirii balonului. Aduce foarte mult cu Momcilovici, dar are acel plus de viteză și de lovire a mingii. E un copil serios și muncitor, nu e cu cluburile.

Poate crește foarte mult. În viitorul apropiat eu îl văd drept noul fundaș stânga al naționalei. Acum trei ani l-am adus de la Ulmeni din Liga 3. Atunci a făcut pasul la echipa națională. Eu i-aș da încredere în acest moment la FCSB, dar cel mai bine o sa vadă domnul Andone” – a declarat antrenorul Dorin Toma pentru ”Gazeta Sporturilor”.

Foto: minaur.ro

2 Comentarii în această postare

  1. Echipa din Bucuresti nu este absolut deloc „mostenitoarea celebrei Steaua”.

    Răspunde
    • Nu discut aspectele juridice, care s-au tot schimbat în timp. Dar nici să ne prefacem că Becali – nu suntem fani ai lui – a preluat Viitorul Ulmeni și nu pe Steaua nu ține. Desigur, acum poate va veni noua Steaua din ligile inferioare, dar aia e o construcție de la zero, pe când actuala FCSB)a fost una în continuarea Stelei, numindu-se chiar așa, până când chichițele avocățești au decis altceva.

      Răspunde

Lasă un comentariu