Share
Șincaistul Claudiu Ardelean a adus acasă un pic din aurul de la ruși: medalia de la Olimpiada internațională de chimie ”D. I. Mendeleev”

Șincaistul Claudiu Ardelean a adus acasă un pic din aurul de la ruși: medalia de la Olimpiada internațională de chimie ”D. I. Mendeleev”

La Olimpiada Națională de Chimie 8  elevi din Maramureș au obținut distincții: două mențiuni MEN și șase mențiuni speciale.  Claudiu Ardelean  (clasa a XI-a), de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din Baia Mare a obținut și calificarea în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională de Chimie, dar și pentru Olimpiada Internațională de Chimie ”Mendeleev”.

Cea din urmă s-a desfășurat deja, în perioada 21-27 aprilie, la Sankt Petersburg (Rusia), cu participarea a 29 de țări. România a obținut 3 medalii de aur, 2 de argint și una de bronz. Una dintre medaliile de aur ale țării noastre a fost obținută de băimăreanul Claudiu Ardelean (profesor îndrumător Nicoleta Predoiu).  Astfel, tânărul chimist de la CN ”Gheorghe Șincai” s-a dovedit a fi și un alchimist, căci a prefăcut în aur – nu metale comune, ci – cunoștințe deosebite. În plus,  a prefăcut în aur și mențiunea MEN obținută la olimpiada națională.

În acest mod, cei doi performeri au înțeles să aducă un omagiu colegiului băimărean, în anul în care împlinește un secol de existență.

Foto: @GheorgheSincaiEsential

Lasă un comentariu