Share
O maramureșeancă va participa la Jocurile Olimpice de Tineret 2020

O maramureșeancă va participa la Jocurile Olimpice de Tineret 2020

Cea de a treia ediție de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) va avea loc la Lausanne, în Elveția, în perioada 9 – 22 ianuarie 2020. România va fi reprezentată de 35 de sportivi care vor lua startul în întrecerile de biatlon, monobob, hochei pe gheață, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi alpinism, schi fond și snowboarding, adică la 10 dintre cele 16 discipline sportive din programul JOT Lausanne 2020.

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Rpmân a aprobat recent componența echipei olimpice din care face parte și o sportivă din Maramureș. Este vorba despre Zsülett Demian (20 ani), sportivă legitimată la CSS Baia Sprie, care va concura la proba de biatlon. Fiind mai puțin cunoscută iubitorilor de sport din Maramureș, Juliet, cum o strigă prietenii, a povestit pentru directmm.ro cum a început acest sport și cu ce gânduri merge la Lausanne.

„Primul meu contact cu sportul a avut loc în clasa a IV-a, când domnul antrenor George Scurtu a început să predea la clasa noastră ca și profesor de educație fizică. La prima oră de educație fizică dânsul a dat cu noi o probă că să ne verifice potențialul, m-am descurcat relativ bine în comparație cu restul clasei, așa că la sfârșitul orei mi-a povestit despre sportul acesta și mi-a propus să mă gândesc dacă aș dori să-l practic și eu. La auzul spuselor lui m-am bucurat enorm și gândul că am să fac un sport mă entuziasma nespus. Mă bucuram pe moment fără să știu ce o să urmeze… numeroase antrenamente în condiții meteorologice „extreme”, multe sacrificii, respectarea unui program fix în fiecare zi, zeci de antrenamente în ploaie și caniculă și multe alte greutăți și sacrificii pe care doar un sportiv le poate înțelege. Iar acum am ajuns să particip la JOT, am ajuns în punctul acesta datorită perseverenței mele și a domnului antrenor George Scurtu. Aș putea zice că am avut oarecum noroc,  dar gândul că am ajuns până aici mă motivează ca pe viitor să reușesc să aduc mai multe rezultate și să mă depășesc pe mine însumi”, a povestit Zsülett.

Rafael HEKMAN

Foto facebook

Lasă un comentariu