Share
Neagu the best – căpitanul naţionalei a primit trofeul de cea mai bună jucătoare a lumii din partea IHF

Neagu the best – căpitanul naţionalei a primit trofeul de cea mai bună jucătoare a lumii din partea IHF

Căpitanul naţionalei feminine de handbal a României, Cristina Neagu, a primit, luni, trofeul de cea mai bună jucătoare a lumii în 2018, din partea Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF), în pauza meciului dintre echipele Japoniei şi RD Congo, din Grupa D a Campionatului Mondial din Japonia – relatează Agerpres. Neagu a fost recompensată şi cu un cec de 10.000 de euro.

Pe 18 martie, Cristina Neagu devenea prima handbalistă care cucerea de patru ori trofeul acordat de forul mondial, după 2010, 2015 şi 2016.

Neagu a fost cea mai bună jucătoare a naţionalei României la EHF EURO 2018, competiţie găzduită de Franţa, conducând tricolorele în semifinalele competiţiei pentru a treia oară în istorie şi pentru prima oară după 2010. Neagu a ratat semifinala şi finala mică (România s-a clasat pe locul patru), din cauza unei accidentări grave, care a ţinut-o departe de teren până luna trecută.

Cristina Neagu a depăşit jucătoare de legendă precum unguroaica Agnes Farkas şi nemțoaica Grit Jurack, devenind cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European, stabilind borna la 237 de goluri înscrise.

În ianuarie, Neagu a fost aleasă cea mai bună jucătoare din Europa în 2018, într-o anchetă realizată pe pagina de Facebook a Federaţiei Europene de Handbal (EHF), la care au participat peste 10.000 de fani. Neagu şi-a adjudecat acest titlu pentru al doilea an consecutiv.

Contracandidatele Cristinei Neagu pentru titlul de cea mai bună handbalistă a lumii în 2018 au fost Ana Viahireva (Rusia), Amandine Leynaud (Franţa), Stine Oftedal (Norvegia) şi Estelle Nze Minko (Franţa).

În altă ordine de idei, România a avut pauză luni la Mondialul din Japonia, urmând să joace marţi contra Kazahstanului, în Grupa C, după 16-31 cu Spania şi 29-24 cu Senegal.

Sursa foto: Facebook / Cristina Neagu

Lasă un comentariu