Share
Marius Remeș a obținut Marele Premiu al Festivalului Concurs „Taragotul Maramureșean”, ediția I

Marius Remeș a obținut Marele Premiu al Festivalului Concurs „Taragotul Maramureșean”, ediția I

Duminică, 26 martie, la Colegiul de Arte din Baia Mare s-a desfășurat prima ediție a Festivalului Concurs „Taragotul Maramureșean”, eveniment organizat de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”.

Prin acest eveniment s-a dorit promovarea și valorificarea muzicii folclorice intrepretată cu măiestrie la acest instrument. 12 tineri talentați din județul nostru și nu numai s-au „luptat” pentru Marele Premiu. Președintele Festivalului a fost Maestrul Dumitru Dobrican a cărui viață se împletește de peste o jumătate de veac cu Istoria Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”, dar și cu istoria acestui instrument de mare valoare muzicală.

Pentru prestația sa și pentru felul în care mânuiește acest frumos instrument, Marele Premiu a fost obținut de Marius Remeș. Acesta are 22 de ani, este din Băsești și studează la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

„Ziua de astăzi: emoție, satisfacție, dăruire și un vis împlinit. Taragotul Maramureșean – Marele premiu. Mulțumesc lui Dumnezeu, îndrumătorilor, susținătorilor și Ansamblul Folcloric Național Transilvania” – s scris Marius pe rețelele de socializare.

Felicitări!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu