Share
Mihai Morar a fost luat ca din oală, când i s-a pus cruce! La gât

Mihai Morar a fost luat ca din oală, când i s-a pus cruce! La gât

”Maramureşul rămâne raiul colindelor! Nu-ţi trebuie mai mult, nu-ţi trebuie petale, nu-ţi trebuie jocuri de lumini. Cred că Maramureşul, Baia Mare, merită o astfel de Catedrală şi, de fapt, morala Crăciunului este că nimic ce dăinuie o veşnicie nu se naşte fără suferinţă. Aşa S-a Năcut şi Mântuitorul, printr-un mare sacrificiu, printr-o mare suferinţă a Maicii Domnului, a lui Iosif şi aşa se naşte şi această Catedrală, care va rămâne pentru totdeauna. Iar sacrificiul ăsta trebuie să înţelegeţi că – aşa zic eu – cu cât e mai mare, cu atât va dăinui pentru totdeauna” – sunt vorbele lui Mihai Morar,  venit acasă de acest Crăciun. E băimăreanul care pe vremea liceului realiza la ”Glasul Maramureșului” o pagină pentru tineret  – ”rea, dar buuună!” –  pentru ca apoi să se impună ca glasul de la Radio Zu și realizatorul de la Antene.  Iar glasul său  a (ră)sunat  în conjunctura în care posesorul lui s-a dus la Catedrala Episcopală ca un creștin de rând și a avut surpriza  de a primi Ordinul Crucea Justinian Arhiepiscopul. ”În fiecare an, Episcopia noastră oferă Crucea Părintelui Iustinian unui creștin al Maramureșului care ne face mândri și care apără credința strămoșilor lui” – au fost cuvintele care au însoțit rostirea numelui Mihai Morar. Luat ca din oală, dar atât de plăcut surprins,

”Din mulțimea de 2000 de credincioși, mi-am auzit numele: Mihai Morar e printre noi azi și îl rog să vină lângă mine pentru a primi această distincție…” – recunoaște cel luat ca din oală, dar atât de plăcut surprins.

”Sunt recunoscător bunicilor și părinților pentru semnul crucii și pentru “Doamne ajută!”. Sunt recunoscător pământului meu, Maramureș, pentru Dor. Și sunt recunoscător că am fost crescut în Iubire. Iar biserica nu e despre “noi, preoții”,  cum spunea Preasfințitul Iustin azi. Biserica nu e despre creștini buni. Biserica e despre Hristos”

1 Comentariu în această postare

  1. De ce nu restituiti Catedrala de pe str.dr.Vasile Lucaciu adevaratilor proprietari ? NU ESTE CRESTINESTE CUM PROCEDATI !

    Răspunde

Lasă un comentariu