Share
Măriuca Verdeș a fost premiată de Fundația Națională pentru Civilizație Rurală „Niște Țărani” (FOTO)

Măriuca Verdeș a fost premiată de Fundația Națională pentru Civilizație Rurală „Niște Țărani” (FOTO)

La finalul lunii ianuarie au fost oferite premiile Fundației Naționale pentru Civilizație Rurală „Niște Țărani”, ediția a XXIV-a.

Aceasta pune în lumină creațiile și realizările din diferite domenii care au în centrul atenției mediul rural și țăranul român, acordă premii unor personalități academice, universitare, culturale, literare, artistice, jurnalistice, din administrație sau mediul de afaceri care au contribuit la formarea și afirmarea în România a unui nou univers spiritual țărănesc.

Anul acesta, printre laureați s-a regăsit și maramureșeanca Măriuca Verdeș, alături de alți oameni de seamă precum Florin Piersic, Dinu Săraru, Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru etc.

Mai exact, profesorului Măriuca Verdeș, realizator al emisiunii „Zestrea Maramureșului” de la TV Sighet, i-a fost oferit Premiul „Redevenim țărani” la Secțiunea „Renașterea satului românesc”, „pentru profesionalismul și dăruirea cu care promovează, în țară și străinătate, „Ansamblul Rădăcinilor Străbune”, „Festivalul Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă”, „Colinde Maramureșene” și alte remarcabile valori ale satului românesc”.

Sincere felicitări! O apreciem pe prof. Măriuca Verdeș pentru frumusețea exterioară și interioară, pentru glasul deosebit și pentru faptul că luptă cu ardoare pentru ca generația tânără să nu se îndepărteze de rădăcinile românești.

L.C.H.

Foto: Ștefan Lungu


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Anuta Vancea

    Felicitari d-na professor, cu un om ca dumneavoastra aceste comori ale neamului maramuresenesc ,nu vor mutui niciodata!

    Răspunde

Lasă un comentariu