Share
Maramureșenii au câștigat două din cele trei secțiuni ale Festivalului-concurs ”Taragotul de Aur – Dumitru Fărcaș” (GALERIE FOTO și VIDEO)

Maramureșenii au câștigat două din cele trei secțiuni ale Festivalului-concurs ”Taragotul de Aur – Dumitru Fărcaș” (GALERIE FOTO și VIDEO)

Dedicat maestrului Dumitru Fărcaș, Festivalul-concurs ”Taragotul de Aur” a ajuns la a treia ediție. La primele două ediții, concursul a avut două secțiuni: soliști instrumentali și soliști vocali. La a treia ediție s-a introdus și o a treia secțiune pentru instrumentiști: cea mai bună interpretare a unei melodii din repertoriul maestrului Dumitru Fărcaș. Concursul e deschis artiștilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani din țară și din comunitățile românești din afara țării și se desfășoară la Cluj-Napoca, la Casa de Cultură a Studenților care poartă numele maestrului celest. Această ediție a fost una specială și prin faptul că, pentru prima dată, Andreea Fărcaș – fiica marelui artist – a fost amfitrion al festivalului.

Nu trebuie să mire pe nimeni că Groșii Băii a fost foarte bine reprezentat,  fie că e vorba de organizare, recitaluri, concurs sau premii: Andreea Fărcaș, Dan Gâdea, Ioan Berci;  Dănțăușii din Groși si Dumitru Dobrican, Daria Gâdea; Gabriela Ardusătan. Iar Maramureșul a pus umărul la reușita festivalului prin nume grele precum Grupul Iza, Maria Casandra Hauși și Andreea Ghițiu, dar și prin interpreții Diana Topan și Marius Remeș sau surorile Georgiana și Raluca Pintzoi.

După preselecție, au intrat în concurs 27 de concurenți (13 în 15 noiembrie și 14 în 16 noiembrie). La Secțiunea soliști vocali, Trofeul ”Taragotul de Aur” a fost câștigat de Gabriela Ardusătan (Groși), iar Diana Topan s-a clasat pe locul II.

”Vă făgăduiesc că în Groși, înainte de a ajunge acasă, mă voi opri acolo unde maestrul Dumitru Fărcaș își doarme somnul de veci, pentru a-i spune ce lucruri minunate s-au întâmplat la Cluj, din dragostea enormă a celor care încă îl poartă în suflete. Iar peste toate cuvintele, acest trofeu va fi mărturia tuturor celor întâmplate” – a promis Gabriela la Gala Laureaților și s-a ținut de cuvânt.

Maramureșul a mai obținut trofeul și la secțiunea a treia – cea mai bună interpretare a unei melodii din repertoriul maestrului Dumitru Fărcaș – unde s-a impus Marius Remeș (Băsești), student la Academia Națională de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Un bilanț foarte bun, pe măsura valorii celui căruia îi este dedicat acest festival.

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu