Share
Lucacistul Victor Dragoș a obținut Premiul „Dumitru Angheluță” în cadrul Concursului Interjudețean de Matematică „Argument”

Lucacistul Victor Dragoș a obținut Premiul „Dumitru Angheluță” în cadrul Concursului Interjudețean de Matematică „Argument”

Sâmbătă, 13 ianuarie, în Baia Mare a avut loc ediția a XIII-a a Concursului Interjudețean de Matematică „Argument”. Competiția a fost organizată de profesorii de matematică de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”.

Au participat, în total, 440 de elevi, dintre care 160 au primit premii și mențiuni.

Premiul „Dumitru Angheluță” pentru cel mai mare punctaj obținut de elevii din clasele de liceu a fost câștigat de Victor Dragoș, din clasa a X-a, de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare. Acesta este pregătit de profesor Gabriela Boroica.

Victor este cunoscut deja pentru performanțele sale la matematică. De exemplu, în aprilie 2022 a obținut medalia de aur la Olimpiada Națională de Matematică, având cel mai mare punctaj dintre toți participanții la competiție, în iulie 2022 a fost medaliat cu aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori la Sarajevo, Bosnia Herțegovina, în decembrie 2022 a obținut aur, de asemenea, la concursul „Stelele matematicii” și lista poate continua.

Dumitru Angheluță a fost un profesor foarte renumit și apreciat, ajutând numeroase generații de elevi să deslușească tainele matematicii. În anul 2000, profesorul a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Baia Mare.

Îl felicităm pe Victor și pe toți elevii participanți! Mai jos sunt listele cu premianții la concursul „Argument”.

L.C.H.

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu