Share
La Vișeu de Sus, întâlnire de grad zero a unor importanți ambasadori  (GALERIE FOTO și VIDEO)

La Vișeu de Sus, întâlnire de grad zero a unor importanți ambasadori (GALERIE FOTO și VIDEO)

La final de noiembrie a împlinit șapte decenii de viață și a fost decorat cu Ordinul Național “Steaua României”, în grad de Cavaler. La final de decembrie a venit în Maramureș și a fost decorat cu tot ce avem mai bun pe aici. E vorba de unul dintre cei mai buni ambasadori ai României, multiplul campion olimpic Ivan Pațaichin care, la bază, e un ambasador al Deltei și al valorilor autentice ale sportului românesc. Iar el s-a întâlnit cu unul dintre cei mai buni ambasadori ai României, Grupul Iza care, la bază, e ambasador al Maramureșului și al valorilor autentice ale folclorului românesc. A fost, realmente, o întâlnire de grad zero.

Veți putea vedea aici un Pațaichin fără pagaie, dar cu gubă, pieptar și cușmă maramureșene; un campion olimpic care nu conduce caiacul sau canoea, dar se află în cabina de conducere a locomotivei de abur de la mocănița de pe Vaser. Un Pațaichin care, după ce străbătut diagonala țării (Deltă-Maramureș), pare că e de aici de o viață. Dar, ceea ce e mai important, devine un adevărat ambasador al Maramureșului; unul fără țidulă oficială de la conducerea Consiliului Județean (care a cam demonetizat titulatura), dar cu atât mai eficient.

Marele campion a postat pe pagina lui de socializare zeci de imagini cu ceea ce l-a impresionat Maramureșul Voievodal, fiind prea puțin preocupat să apară în ele. Iar imaginile le-a însoțit cu un text simplu și sugestiv: ”Mulțumesc pentru această lecție de dragoste pentru meleagurile natale și felicitări pentru eforturile pe care le faceți pentru păstrarea și promovarea tradițiilor locale! Este greu, dar merită cu prisosință!”. Apoi mulțumește concret și oamenilor care au avut inspirația de a-l invita și însoți la noi: Vasile Tomoiagă, Anuța Pop și Vasile Coman.

Ivan Pațaichin în Maramureș – același mare campion, același mare caracter. Și, iată, un mare ambasador al Maramureșului; unul care nu are nevoie de ”numire” de la mărimile județului, căci Pațaichin nu are nevoie de acreditări. Pe el îl acreditează performanțele, dragostea de țară și zona olimpică, la care niciodată nu vor ajunge pigmeii (A.G.)

Foto-video: @IvanPatzaichin

 

Lasă un comentariu